Csatatérre emlékeztetnek a pécsi kollégiumok

2009.09.07. 11:29
Az egyetem szerint az üzemeltető cég nem volt jó gazda, ők viszont csak kisebb hibákról beszélnek. A kár több tízmillió forint.

Bútorromok, kitört ablakok, kosz és rendetlenség fogadott ezerötszáz egyetemistát Pécsen a Jakabhegyi és a Szántó kollégiumban, írja a Dunántúli Napló.

Kresák Gergely, a pécsi egyetem kollégiumokért is felelős osztályvezetője azt mondja, a jelenlegi helyzet azt tükrözi, hogy az üzemeltető az utóbbi tizenhárom évben nem fordított gondot a tisztasági takarításra, a festésre és a karbantartásra. A helyreállítás több tízmillió forintjába kerül az egyetemnek.

A kollégiumokat szeptembertől új cég üzemelteti, eddig a Pannonlargo Kft. látta el ezt a feladatot, amelynek egyik tulajdonosa Bókay Endre szocialista országgyűlési képviselő. A cég másik tulajdonosa, Auth Szabolcs szerint kisebb-nagyobb hibák előfordulhattak, de az egyetem mostanáig nem támasztott semmiféle kifogást.

Ezzel szemben Kresák Gergely állítja: az egyetem szenátusán és az egyetemi hallgatói önkormányzat ülésein az elmúlt évtizedben újra és újra visszatérő téma volt a Pannonlargo Kft. és az egyetem közötti szerződés hiányos volta, és az ebből adódó hiányos teljesítés is. Az egyetemi vezetés tavasszal ezért akart véget vetni a szerződésnek.