Feljelentik a romák az edelényi polgármestert

2009.09.10. 17:39
A szendrőládi és laki cigány asszonyok pénteken feljelentik Molnár Oszkár edelényi polgármestert, szerintük a fideszes országgyűlési képviselő állításai kimerítik a rágalmazás vétségét.

Feljelentik a romák Molnár Oszkár fideszes országgyűlési képviselőt, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelény polgármesterét, közölte Káló Norbert, a szendrőládi cigány kisebbségi önkormányzat elnökhelyettese csütörtökön.

Rágalmazás vétségének alapos gyanúja miatt tesznek feljelentést az edelényi polgármester ellen pénteken a megyei főügyészségen szendrőládi és laki cigány asszonyok, mondta Káló Norbert.

Molnár Oszkár korábban egy önkormányzati ülésen azt mondta: Szendrőládon és Lakon a roma nők szándékosan ártanak születendő gyereküknek - gyógyszert szednek be, gumikalapáccsal ütik a hasukat - azért, hogy emelt szintű családi pótlékot kaphassanak.

Az edelényi polgármesternek a cigányokról tett kijelentései ellen - mások mellett - az Országos Roma Nővédelmi Közhasznú Szervezet is tiltakozott, és értetlenségének adott hangot az Edelényhez közeli Lak és Szendrőlád polgármestere.

Molnár Oszkár korábban azt közölte, ő is feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen, és fenntartja állításait.