Kolompár fél gatyában sütött szalonnát

2009.09.14. 11:01
A tavalyi balatonmáriafürdői roma bulin készült képek cáfolják az OCÖ elnökének állításait. Hátrányos helyzetű gyerekek helyett Kolompárék és más vezetők nyaraltak a Balatonon.

A Magyar Nemzet birtokába került fotók cáfolják az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökének állításait. A lap a múlt héten számolt be arról, hogy Kolompár Orbán és más roma vezetők pályázati pénzekből szórakoztak tavaly nyáron a Balatonnál.

Kolompár szerint erről szó sem volt, ő csak vendégként, pár órára jelent meg a balatonmáriafürdői táborban. A Magyar Nemzet kérdésére azt mondta, semmi köze nem volt a táboroztatáshoz, meghívták, ott volt, este elment. "Önök, akik nem tudom, milyen pénzért megvásárolták a fotóanyagot, lehet látni, hogy nadrágban megérkezem, és este hétkor még a szalonnasütéskor is nadrágban vagyok. Szeretném jelezni, ha én több napra megyek pihenni, mint mindenki, fél gatyát húz, papucsot, trikót, valamilyen mellényt" - közölte.

A képek tanúsága szerint Kolompár többször átöltözött, a nyilatkozatának ellentmondóan a szalonnasütéskor "fél gatyát" és trikót viselt.

Németh Erika, a Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségekért Közalapítvány (MNEKK) elnöke szerint a Bács-Kiskun megyei Cigány Önkormányzat tavaly valóban nyert 400 ezer forintot gyerekek táboroztatására, de azt vissza kellett fizetnie kamatostul, mert az elszámolásnál kiderült, hét nap helyett csak öt napig táboroztak, és ez szerződésszegésnek minősült. Az odaítélt támogatást az érdekképviselet még tavaly szeptemberben visszautalta a közalapítvány számlájára.