Kétharmadon tartja magát a Fidesz

2009.09.16. 20:11
A Fidesznek továbbra is kétharmados a támogatottsága, a Bajnai-kormány jön fel, a népszerűségi listát holtversenyben Sólyom László és Orbán Viktor vezetik, derült ki a Medián felméréséből.

A biztos szavazók több mint kétharmada a Fideszre, kevesebb mint ötöde az MSZP-re, tizede pedig a Jobbikra szavazna, ha most lennének a parlamenti választások, állapította meg a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet legújabb kutatása, amelynek eredményét csütörtökön a HVG-ben teszik közzé.

Az összegzés szerint a felmérés szeptember 4-8. között, 1200 ember személyes megkérdezésével készült. A kutatásból kiderül, 24-ről 29 százalékra nőtt azoknak az aránya, akik támogatják a Bajnai-kormányt, ugyanakkor 58 százalék továbbra is előre hozott választást tartana helyesnek.

Mint írták, a válaszadók 18 százaléka értékelte jónak a kormány munkáját, és 38-ról 32 százalékra csökkent azoknak az aránya, akik kifejezetten elégedetlenek voltak vele, így összességében az utóbbi két évben most kapta a legkevésbé rossz osztályzatot az aktuálisan hivatalban lévő kabinet.

Más MSZP-s politikusokéval együtt nőtt Bajnai Gordon kormányfő népszerűsége. A népszerűségi lista elején Sólyom László államfő áll, holtversenyben Orbán Viktor Fidesz-elnökkel, őket fideszes politikusok követik, tették hozzá.