Biztonsági őrök Nagykálló utcáin

2009.09.16. 13:40 Módosítva: 2009.09.16. 13:59
A Szabolcs megyei város a közbiztonsági csomag bejelentése előtt kötött szerződést egy őrző-védő céggel. Az iskolásokat is figyelik.

A romló közbiztonság és a megszaporodott iskolai erőszak miatt egy őrző-védő céggel kötött szerződést a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykálló önkormányzata. Az MTI megfogalmazása szerint a biztonsági emberek jelenlétének jótékony hatása már két hét után megmutatkozott.

Az egyik salgótarjáni általános iskola nemrég a saját pénzén szereltetett fel térfigyelő kamerákat, mert a környéken sok gondot okoztak a vandálok.

Bajnai Gordon miniszterelnök szeptember 7-én hirdetett tízpontos közbiztonsági intézkedéscsomagot Rend és biztonság néven. Az önkormányzatok október elsejétől alkalmazhatják azokat a közterület-felügyelőket és településőröket, akiknek a fizetését az állam átvállalja.

Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter kedden az önkormányzati szövetségek és a jegyzők szövetségeinek képviselőivel találkozott.

Egyetértettek például abban, hogy a kis értékű lopások ügyében ezentúl a rendőrséghez is lehessen fordulni, és támogatták azt az ötletet, hogy a jegyző arra kötelezhesse az elkövetőt, hogy megtérítse az okozott kárt - mondta Draskovics Tibor.