Nem végzett egyetemet a titokminiszter

2009.09.19. 08:11 Módosítva: 2009.09.19. 12:59
A titkosszolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter elismerte, hogy a közgazgdasági egyetem végén nem kapott diplomát, mert nem adta le a szakdolgozatát, és nem is államvizsgázott. A hivatalos önéletrajzában viszont az szerepel, hogy diplomás közgazdász.

Nem rendelkezik egyetemi diplomával Juhász Gábor polgári titkosszolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter, bár az Országgyűlés honlapján szereplő életrajzában az olvasható, hogy a közgazdaságtudományi egyetemen 1991-ben áruforgalmi szakon szerzett diplomát - írja a Magyar Nemzet.

Szakdolgozatot nem adtam le, és nem is államvizsgáztam, így nincs diplomám - nyilatkozta a lapnak a politikus.

Juhász Gábor kifejtette: bár nincs közgazdász diplomája, a közgazda címet viselheti, és betölthet olyan munkaköröket, amelyek egyetemi végzettséghez kötöttek. Az MSZP-s képviselő 1991-ig volt a felsőoktatási intézmény hallgatója, ám azt nem fejezte be, de abszolutóriuma volt.

Főiskolai diplomája van

Bár egyetemi diplomája nincsen, felsőfokú végzettsége azért van: 1985-ben szerzett főiskolai oklevelet a Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolán Kecskeméten.

A lap kitér arra, hogy Juhász politikai pályafutása akkor kezdődött, mikor 82-ben a Ganz Acélszerkezeti Gyár lakatosaként belépett az MSZMP-be. A tavalyi vagyonbevallása szerint ma már egy négyéves Volvo és egy Harley-Davidson motor mellett egy hatméteres motorcsónakot is fenntart, emellett a Mátrában erdői és lakóházai vannak, Ráckevén pedig egy nyaralója. Készpénzben 4,6 millió forinttal, életbiztosításban és egyéb befektetési eszközökben 18.2 millió forinttal rendelkezik.