Visszakozott az edelényi polgármester

2009.09.23. 07:39
Mégsem tesz feljelentést az edelényi polgármester, aki korábban azt állította, hogy roma nők szándékosan ártanak magzatjuknak a terhesség alatt. Az elleni folyó médiahadjárat megfélemlítette a tanúit, állítja Molnár Oszkár, akit rágalmazás miatt feljelentettek.

Elállt feljelentési szándékától Molnár Oszkár, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelény polgármestere, aki korábban arról beszélt, hogy roma nők szándékosan ártanak születendő gyereküknek magasabb összegű családi pótlék reményében, írta az Észak-Magyarország.

Júniusban az edelényi önkormányzat ülésén Molnár Oszkár polgármester, fideszes országgyűlési képviselő azt állította, hogy a „többségében romák lakta” Lak és Szendrőlád terhes asszonyai gumikalapáccsal bántalmazzák magzataikat, és gyógyszereket szednek, hogy sérült gyermekeket hozzanak világra és dupla családi pótlékot kapjanak. Molnár korábban azt mondta: erre bizonyítékai is vannak, és megteszi a feljelentést azok ellen, akik terhesen károsították magzatjukat.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyében megjelenő napilapnak a polgármester most azt nyilatkozta: nem tesz feljelentést, mert "azokra, akik az információt szolgáltatták és bíróság előtt igazolhatnák állításomat, az elmúlt két hétben ellenem folyó médiahadjárat olyan hatást gyakorolt, hogy félnek felvállalni a tanúskodást, ezért igazán nincs mit felróni nekik".

A megrágalmazott laki és szendrőládi nők panaszt tettek az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál, és a romák a megyei főügyészségen feljelentést is tettek rágalmazásért a polgármester ellen.