Megint felfüggesztették a fóti polgármestert

2009.09.25. 19:15
Szeptember 30.-án tárgyal arról Fót képviselő-testülete, hogy feloszlassa-e magát, vagy sem. Mindenesetre a testület tovább viaskodik a polgármesterrel, mondván: a város első embere sorozatosan törvényt sértett hivatala gyakorlása közben. Amíg a vizsgálat le nem zárul, a bíróság ítélete szerint az alpolgármester irányítja a várost.

Három nappal azután, hogy visszahelyezte tisztségébe Fót polgármesterét (Fidesz-KDNP), a Pest Megyei Bíróság ugyanazon bírónője pénteken felfüggesztette a város első emberét. Bartos Sándor alpolgármester szerint mindössze arról van szó, hogy a hét elején hozott bírósági végzés az önkormányzati fegyelmi bizottságnak a polgármester felfüggesztéséről szóló döntését minősítette jogtalannak, ezért foglalhatta el Mádly Zsolt ismét a posztját.

A mostani felfüggesztés viszont, magyarázta az alpolgármester a bírósági eljárás befejezéséig szól, ugyanis az önkormányzati testület ugyanis sorozatos törvénytelenségekre hivatkozva perelte be a polgármestert. Az alpolgármester szerint a jogi huzavona lényegében arra vezethető vissza, hogy ez év elejétől az önkormányzatok felett felügyeletet gyakorló megyei közigazgatási hivatalok megszűntek, így akár hamis jegyzőkönyvek alapján is lehet bírósági eljárást kezdeményezni a településeken a kiszolgáltatott helyzetbe került polgármesterek ellen.

Mostantól ismét az alpolgármester veszi át ideiglenesen, a per lezártáig a város irányítását. A polgármester még két napja, posztja elfoglalásakor bejelentette: szeptember 30-án rendkívüli önkormányzati ülést hív össze, amelyen kezdeményezné a testület önfeloszlatását. Bartos Sándor közölte, hogy ő maga is kezdeményezi ezt a lépést, így szeptember utolsó napján összehívja a rendkívüli testületi ülést az önfeloszlatás szándékával.