Útravaló: Megrovás az OKM munkatársainak

2009.09.28. 18:43 Módosítva: 2009.09.28. 18:46
Megrovást és írásbeli figyelmeztetést kapott az oktatási tárca több munkatársa, miután lezárult a 2006-2008. évi nemzetiségi, kisebbségi és integrációs programok és az Útravaló ösztöndíjprogramok előirányzata felhasználásának ellenőrzése.

A vizsgálat megállapította, hogy az Esélyegyenlőségi Főigazgatóság által kezelt és felügyelt szakmai programok megfelelően működnek, emellett azonban a szakterület szervezettsége, iratkezelési eljárása és gyakorlata, a finanszírozások előkészítése és lebonyolítása, valamint a beszámoltatás és ezzel összefüggő ellenőrzés számos hiányossággal terhelt - olvasható az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben.

A miniszter október 1-től az Esélyegyenlőségi Főigazgatóság vezetésére Pálfi Ferenc személyében miniszteri biztost rendelt ki.

A miniszteri biztos kiemelt feladata az ellenőrzési jelentés alapján készült intézkedési terv végrehajtása, különösen a szakterület iratkezelési és pénzügyi munkája szabályosságának biztosítására.

A miniszter a munkaszervezet hatékonyabb működésének elősegítésére az Esélyegyenlőségi Főosztályon két új álláshelyet létesített a pénzügyi és az uniós fejlesztési feladatok ellátására - tudatta a tárca.

Borovszky Tímea korábbi esélyegyenlőségi főigazgató felfüggesztése az ügyészségi nyomozás lezárultáig érvényben marad - közölte a tárca sajtóosztálya az MTI kérdésére.

Az oktatási tárca vezetője még márciusban tett feljelentést a hátrányos helyzetűeket felkaroló Katapult Mentorprogramnál történt szabálytalanságok miatt a nyomozóhatóságnál, ismeretlen tettesek ellen.