Választási törvényt sértett a fideszes polgármesterjelölt

2009.09.29. 20:39 Módosítva: 2009.09.29. 20:41
Megsértette a választási törvényt a dombóvári fideszes polgármester-jelölt, ugyanis szórólapja alapján úgy tűnik: ő invitálja egy rendezvényre a helyi időseket, holott azt az önkormányzat szervezte. A választási bizottság eltiltotta a további jogsértésektől.

Megsértette a választási törvényt a Fidesz-KDNP dombóvári polgármesterjelöltje, állapította meg a helyi választási bizottság. A testülethez Tóth Gyula, az MSZP városi elnöke fordult, azt sérelmezve, hogy Patay Vilmos, a Fidesz-KDNP jelöltje szórólapján a dombóvári önkormányzat, a Dombóvár és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás és a Gunaras Zrt. által időseknek szervezett gunarasi rendezvényre a saját nevében hívta meg nyugdíjasokat.

A bizottság határozata szerint a szórólap kívülálló számára megtévesztő, ugyanis azt a látszatot kelti, hogy Patay Vilmos polgármester-jelölt teszi lehetővé a rendezvényen az ingyenes részvételt, még akkor is, ha tartalmazza, hogy Dombóvár Város Önkormányzata, a Dombóvár és Környéke Többcélú Társulás és Gunaras Zrt. a szervező.

Így a választási bizottság szerint a kifogásolt szórólap megsértette a választási törvényben foglalt jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét, és Patay Vilmost a további jogszabálysértéstől eltiltotta.

Dombóváron október 11-én rendeznek időközi polgármester-választást azután, hogy június 17-én lemondott Szabó Loránd, a város korábbi szocialista polgármestere. A választáson három jelölt, Krajczár Antal (független), Krauss Péter (MSZP) és Patay Vilmos (Fidesz-KDNP) indul.