MSZP-tag a Jobbik hajdúsámsoni elnöke

2009.10.01. 06:49 Módosítva: 2009.10.01. 11:49
A baloldal állhat a Jobbik mögött, legalábbis a Fidesz hajdúsámsoni elnöke erre következtet abból, hogy a település Jobbik-elnöke MSZP tag. Az MSZP most készül kizárni az illetőt, írja a Magyar Hírlap. A Jobbik pedig jelezte: a hajdúsámsoni elnöke minden párttisztségéről lemond.

Későbbre ígért választ a Magyar Hírlapnak Vona Gábor, a Jobbik elnöke, amikor az újság azt firtatta: miként lehet MSZP-tag a Jobbik hajdúsámsoni elnöke. A kettős párttagságról szóló állítás egyébként helytálló: a település MSZP-elnöke elismerte, hogy a jobbikos Montlika Zoltán valóban tagja a szocialista pártnak.

Tar Zoltán, a hajdúsámsoni szocialista elnök azt mondta a Magyar Hírlapnak, hogy Montlika 2005-ben lépett be a pártba, és azóta sem hagyta el azt, nem adott le kilépési nyilatkozatot. Így a helyi szervezet, ha megkésve is, de kizárja Montlikát.

Tar egyébként azt állítja, akkor vált csak egyértelművé, hogy Montlika pártot váltott, amikor megválasztották a Jobbik helyi elnökévé. (Azért a szocialisták korábban is észrevehették volna az átállást, Montlika ugyanis rendszeres szerzője a Jobbik megyei havilapjának.)

Ennyire hiteles jobboldali párt a Jobbik, kommentálta a Magyar Hírlapnak a kettős párttagságot Máthé Attila. A Fidesz helyi elnöke szerint ez a kettősség azt az értesülést erősítheti meg, ami szerint a Jobbik mögött igazából az MSZP áll.

A Jobbik időközben az Indexhez is befutó válaszában arról beszél: a Jobbik Magyarországért Mozgalom tagja nem lehet olyan személy, aki más pártnak tagja, erről a Jobbikba való belépéskor mindenkinek írásban nyilatkoznia kell. Ezt Montlika Zoltán is megtette, állítja a Jobbik. A párt egyben azt is elismeri, hogy Montlika papíron egy ideig tényleg volt az MSZP tagja. De csak azért, mert gyerekkori barátja, a helyi szocialista elnök erre megkérte.

Állítólag belépésével és szavazatával Montlika egy párton belüli ellenfelével szemben segítette Tart. Montlika később, írja a Jobbik közlemény, Tar kezébe adta kilépési nyilatkozatát, aki megígérte, hogy a többit majd ő elintézi. Azon a Jobbik nem csodálkozik, hogy Tar nem találja a kilépési papírokat. Mindenestre a közlemény szerint Montlika a jobbikos tagság kezébe teszi le sorsát, és minden párttisztségéről lemond.