Fegyelmi eljárás indult az újságírót rabosító rendőr ellen

2009.10.05. 14:11
Fegyelmi eljárást rendelt el a XIV. kerületi rendőrkapitányság vezetője azzal a rendőrrel szemben, aki rabosította Pindroch Tamást, a Magyar Hírlap újságíróját, miután Keller László feljelentést tette ellene rágalmazás miatt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint az eljárás alá vont rendőr "a rabosítás során tévesen alkalmazott egy jogszabályt", az ugyanis 2009. augusztus 1-jén módosult, és azóta "nem kell nyilvántartani annak az adatait, akivel szemben a büntetőeljárás magánvádas bűncselekmény miatt előterjesztett magánindítvány alapján indult".

A XIV. kerületi rendőrkapitányságon 2009. február 17-én egy magánszemély feljelentése alapján indult a nyomozás nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás megalapozott gyanúja miatt.

Szombaton a Szabadság Kör tiltakozott és követelt vizsgálatot Pindroch Tamás rabosítása ügyében. A Szabadság Kör szerint ki kell vizsgálni, hogy a rendőrség "szakmai hozzá nem értésből" vagy "politikai utasításra" döntött úgy, hogy rabosítja a lap újságíróját.

Pindroch Tamás azt mondta, két cikk miatt jelentette fel őt a szocialista Keller László. Az írások arról szóltak, hogy Keller László, a Pénzügyminisztérium államtitkáraként, "megkerülte a parlamentet, úgy hozott meg egy törvényt". Pindroch Tamás hozzáfűzte, alkotmánybírósági határozat is szól erről az esetről.