A lehető legtöbb munkatárs részvételére számítok

2009.10.08. 10:47 Módosítva: 2009.10.08. 10:47
Körlevélben toborozta beosztottjait a polgármester melletti tüntetésre az esztergomi városgazdálkodási cég, a 12 önkormányzati vállalkozást összefogó Strigonium Zrt. vezérigazgatója. Balogh Zoltán nem érti, hogy ezzel mi a baj.

Ha nem is utasította, de körlevélben kérte az önkormányzati városgazdálkodási cég munkatársait a Meggyes Tamás polgármester melletti tüntetésen való részvételre a cég vezérigazgatója, Balogh Zoltán. A 12 tagvállalatot tömörítő, az önkormányzati cégeket kezelő Strigonium Zrt. igazgatója levelében arra kérte minden beosztottját, hogy "az információt osszátok meg munkatársaitokkal is annak érdekében, hogy minél többen ott legyünk a téren! Minden cégvezető és a lehető legtöbb munkatárs részvételére számítok!"

A felhívás szerint "a város védelme érdekében ki kell állni Meggyes Tamás polgármester és a városvezetés munkája mellett és az MSZP-től kell megvédeni Esztergomot".

Balogh levelét a szeretgom.hu portál hozta nyilvánosságra. A publikálás után Balogh közleményt juttatott el a portálhoz, amelyben nem tagadta, hogy a Strigonium Zrt. vezérigazgatójaként beosztottait és alkalmazottait hívta fel egy politikai szimpátiatüntetésen való részvételre.

A vezérigazgató véleménye szerint a dokumentum egy szűk körnek elküldött levél, amely nem több száz kolléga számára jelent kötelező érvényű elvárást. Balogh Zoltán kijelentette, hogy Meggyes Tamás polgármester évtizede a barátja, ezért áll ki mellette.

Balogh külön felháborodott azon, hogy a portálon a kommentelők a városvezetés kádárista módszereiről írtak. "Itt jött el az a pillanat, hogy megkérjem Önöket, fejezzék be! Fejezzék be a sorozatos negatív híradást, a gyalázkodást, pocskondiázást, hiszen a demokrácia nem csak a folyamatos kritizálásról, hanem az eredmények elismeréséről is szól!"

Meggyes Tamás ellen folyamatosak a tüntetések a városban tapasztalható botrányok miatt.