Szilvásy György megsértette Kövér László jó hírét

2009.10.15. 15:04 Módosítva: 2009.10.15. 15:49
Szilvásy György a bíróság döntése alapján 250 ezer forint kártérítést kénytelen fizetni Kövér Lászlónak és Demeter Ervinnek, amiért azt terjesztette a sajtóban, hogy törvénytelen a kapcsolatuk az UD Zrt-vel.

Megsértette Kövér László és Demeter Ervin fideszes politikusok jó hírnévhez fűződő jogát Szilvásy György volt titokminiszter, mikor a felperesek UD Zrt.-vel kapcsolatos elítélendő tevékenységéről nyilatkozott - mondta ki nem jogerős ítéletében a Fővárosi Bíróság csütörtökön.

0Szilvásy György egy éve több televíziós és rádiós nyilatkozatában azt a valós tényt, hogy a két fideszes politikus kapcsolatot tartott az UD Zrt. vezetőjével, illetve hogy a cég tevékenysége kapcsán büntetőeljárások indultak, abban a hamis színben tüntette fel, hogy Kövér és Demeter megengedhetetlen, tilalmas magatartást tanúsított - állapította meg az elsőfokú bíróság.

A volt miniszternek és a másodrendű alperes Miniszterelnöki Hivatalnak 250-250 ezer forint nem vagyoni kártérítést kell megfizetnie a felperesek részére, és nyilvános közleményben kell kifejeznie sajnálkozását.

Szóbeli indoklásában a bíró a viszonylag csekélyebb összegű kártérítés kapcsán megjegyezte azt is, hogy a "polipszerűen működő árnyék-titkosszolgálat (...) kérdésében alapvetően politikai adok-kapok robbant ki (...), amelynek során a felperesek sem voltak teljesen eszköztelenek" a közvélemény előtt a nyilvánosságban.