Molnár Oszkár mellett tüntetett a Fidesz

2009.10.20. 20:08
Körülbelül ötszázan vettek részt azon a szimpátiatüntetésen, amelyet Molnár Oszkár edelényi polgármester mellett tartottak kedden délután Edelényben. A demonstrációra a környező településekről is érkeztek résztvevők, rendbontás nem történt.

A tüntetésen a Fidesz képviselői mellett felszólaltak a roma kisebbség tagjai, képviselői, illetve maga Molnár Oszkár, Edelény polgármestere, a térség fideszes országgyűlési képviselője is. Az edelényi Fidesz elnöke, Antal Pál felszólalásában azt mondta: a párt helyi szervezete egyhangúan támogatja Molnár Oszkár jelölését a jövő évi választásokon.

Molnár Oszkár különböző kijelentéseivel kavart vihart az elmúlt hetekben. Vitatott kijelentést tett többek közt a zsidó nagytőkéről, a melegekről, és terhes nőkről, akik a romák lakta településeken szándékosan ártanak születendő gyermekeiknek a nagyobb segély érdekében. A legutóbb publikált felvételen egy tavalyi lakosság fórumon azt mondta: "Antall József azt mondta volt: tetszettek volna forradalmat csinálni. Erre én egyetlen dolgot tudok mondani, tessenek forradalmat csinálni, mert nincs más lehetőség".

Az országgyűlés mentelmi bizottsága hétfőn úgy döntött, nem függeszti fel Molnár Oszkár mentelmi jogát. A képviselőt 360 roma asszony jelentette fel rágalmazás miatt.