Újabb kórházat nyert el a botrányba keveredett cég

2009.10.20. 11:19 Módosítva: 2009.10.20. 11:50
November elsejétől a nagyatádi kórházat is üzemeltető Medical Investments Zrt. nyerte el a gyöngyösi Bugát Pál Kórház működtetési jogát - írja a Heol. A nagyatádi kórházban hétfőn korlátozták a fűtést, mert a szolgáltató szerint a Medical Investments nem hajlandó kiegyenlíteni 172 milliós tartozását.

Heisz György gyöngyösi polgármeste szerint a város nem tudta már finanszírozni a kórház működtetését, „nem lehet havi 50-60 millió forintot rááldozni a kórház egyre keletkező veszteségeire” - közölte a Heol-ban.

Tatár László, a jobboldal frakcióvezetője közölte: pártja csak önkormányzati fenntartásban látná biztosítottnak a kórház jövőjét a szaktárca a minap megígért pluszforrásaival. Így három-négy hónapig stabilan működne a Bugát Pál Kórház, s ez idő alatt ki lehetne találni olyan megoldást, amivel működőképessé lehetne tenni az intézményt.
A fideszes politikus szerint ésszerű lenne a három megyei, pillanatnyilag önkormányzati kézben tevékenykedő kórház "összehangolása" is, a városok közti együttműködést a nyertes cég is díjazná pályázati anyagában.

A Medical Investments Zrt.-t győztesként kihozó döntés egy pár nappal azelőtt született, hogy a cég által működtetett nagyatádi kórházban – egyelőre csak a melléképületekben – korlátozták a fűtést. A hőszolgáltatásért felelős Dalkia Energia Zrt. közleménye szerint a Medical Investments egy év után sem fizette ki 172 milliós tartozását. Ugyanakkor a Medical Investments szerint a Dalkia jogtalanul követel ennyi pénzt, a leszámlázott összegek nem felelnek meg a szerződésben szereplő számításoknak. Emiatt a Medical Investments pert indított a Dalkia ellen idén májusban, különböző jogcímeken, több mint 285 millió forint kártérítést követel.