Felfüggesztették az etyeki polgármestert

2009.10.22. 17:05 Módosítva: 2009.10.22. 17:11
Az etyeki képviselő-testület fegyelmit kezdeményezett Szűcs Lajos polgármester ellen, akit fel is függesztettek állásából. Szerintük a polgármester rendszeresen túllépi hatáskörét, Szűcs szerint viszont megalapozatlanul vádolják.

Fegyelmit kezdeményezett az etyeki képviselő-testület a polgármester ellen, és felfüggesztette Szűcs Lajost az állásából. A fegyelmi lefolytatásáról és a felfüggesztésről a szerda esti ülésükön döntöttek a képviselők, akik szerint a polgármester ellehetetleníti a hivatal munkáját.

A képviselő-testület október 1-én, zárt ülésen döntött arról, hogy testületi ülést hív össze a polgármester fegyelmije miatt. Az önkormányzat honlapján olvasható előterjesztés szerint a polgármester sokszor túllépte a hatáskörét, több olyan utasítást adott ki, amelyek sértik a jegyző irányítási jogkörét, és a polgármester által elkövetett törvénysértések ellehetetlenik a hivatal működését.

Csütörtökön még dolgozott a polgármester, azt mondta, hogy addig látja el a feladatát, amíg írásban nem kapja meg a testület határozatát. Jogilag megalapozatlan, és hamis a vád, mondta a képviselők állításairól Szűcs Lajos. Szerinte ő maga fedezett fel sok törvénytelenséget, és több esetben megakadályozták, hogy tegyen ellenük valamit

A képviselő-testület ülésén lakosok bejelentették, hogy levélben az önkormányzati miniszterhez fordulnak, valamint aláírásgyűjtésbe kezdtek. Az aláírok kiállnak a polgármester mellett.