Ismét van fűtés a nagyatádi kórházban

2009.10.22. 09:57
Megállapodott a nagyatádi kórházat üzemeltető társaság és az energiaszolgáltató, így ismét teljes körű az energiaszolgáltatás a kórházban, ahol korábban részlegesen korlátozta az ellátást a szolgáltató a cég 172 milliós tartozására hivatkozva.

A szolgáltató, a Dalkia Energia Zrt. és a kórházat működtető NagyatádMed Kft. között kialakult vitás kérdésben az Egészségügyi Minisztérium és a város vezetésének közvetítésével sikerült a feleknek megállapodni csütörtökön - áll a cég és a szolgáltató közös közleményében. A megállapodásról a felek nem árulnak el részleteket.

A Dalkia Zrt. hétfői közleményében hozta nyilvánosságra, hogy október 12-e óta korlátozta a nagyatádi kórházban a hő, illetve melegvízszolgáltatást. Mint kiderült ez a betegellátást nem érintette, csupán két melléképületben állt le a szolgáltatás napi néhány órára. Ugyanakkor Asztalos Andrea, a cég kommunikációs igazgatója a Független Hírügynökségnek még hétfőn azt mondta: ha nem sikerül megállapodni, akkor a korlátozás később a betegellátást is érintheti. A szolgáltató szerint a kórházat üzemeltető társaság tavaly szeptember óta egyáltalán nem fizetett az energiaellátásért és 172 millió forintos tartozást halmozott fel.

A kórházat működtető társaság szerint azonban éppen a Dalkia Energia Zrt. tartozik nekik 285 millió 810 ezer forinttal - erről Kovács Róbert, a Medical Investments Zrt. vezérigazgatója nyilatkozott még szintén hétfőn a Független Hírügynökségnek. Ők arra hivatkoztak, hogy a szolgáltató túlszámlázta a szolgáltatást, emiatt be is perelték a Dalkia Zrt-t.

A felek végül szerdán az Egészségügyi Minisztérium és a nagyatádi városvezetés közvetítésével ültek tárgyalóasztalhoz és állapodtak meg.