Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
16 °C
28 °C

Felállhat a sukorói telekbizniszt vizsgáló bizottság

2009.10.25. 20:54 Módosítva: 2009.10.25. 20:54
A módosító indítványokkal folytatják a képviselők a jövő évi költségvetés és az azt megalapozó törvények vitáját. Végre rendeződhet a közigazgatási hivatalok jogi státusa, és megalakulhat a sukorói telekbizniszt vizsgáló bizottság is. Megkezdődik a vita a termékdíj az újrahasznosítást támogató módosításáról, valamint az illetéktörvény az elektronikus ügyintézést előtérbe helyező megváltoztatásáról is.

Sok, az elmúlt hetekben már megismert téma kerül a héten újra az országgyűlés napirendjére. Zárószavazás lesz a Nemzeti Ifjúsági Stratégiáról és az önkormányzatok törvényességi felügyelete is megoldódik végre, rendeződik a közigazgatási hivatalok jogi státusa.

A módosító indítványok megszavazásával folytatódik a 2010-es költségvetés, valamint a költségvetést megalapozó törvények tárgyalása, és döntés születhet a sukorói telekbizniszt vizsgáló parlamenti bizottság felállításáról is.

Megkezdődik a termékdíjról szóló törvény és az illetéktörvény módosításáról szóló javaslatok részletes vitája is. A javaslatok értelmében a jövőben a kereskedőknek nem, csak a termék első forgalomba hozójának kellene környezetvédelmi termékdíjat fizetni a csomagolás után. A termékdíjat a jövőben egységesen az első forgalombahozatal után kell megfizetni - eddig az EU-n kívüli áruknál már a vámeljárás idején meg kellett ezt tenni. Kedvezőbb elbírálás alá esik a jövőben az újrahasznosítás, bizonyos esetekben a környezetvédelmi termékdíj teljes egésze visszaigényelhető lesz, de a legrosszabb esetben is 80 százalék. Termékdíjat kell fizetni viszont a jövőben minden motorral hajtott jármű (kivéve a kerekesszék) gumiabroncsa után.

Az illetéktörvény tervezett módosítása alapján a jövőben megszűnne a papiralapú, nem hiteles tulajdonilap-másolat, valamint olcsóbb lesz az elektronikus formában kiadott tulajdonilap-másolat. Szűkítik viszont a díjmentességre jogosultak körét, a jövőben kizárólag az állam és az egyházak mentesülhetnek a fizetés alól.

Hétfőn újra tematikus nap lesz, de most nem a Fidesz, hanem a szocialisták kívánnak kiemelten foglalkozni egy témával. Így kedvenc parlamenti műfajunkat, a kormánypárti interpellációt Meggyes Tamás esztergomi polgármester viselt dolgainak elbeszélésére fogják használni. Meggyest a Fidesz önkényuralmi jelképének neveznék ki.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek