Rogán Antal: egy év alatt nem lehet mélygarázst építeni a Kossuth téren

2009.10.29. 19:39 Módosítva: 2009.10.29. 19:58
Nem ismert olyan építési technológia, amellyel egy év alatt be lehetne fejezni a fővárosi Kossuth térre tervezett mélygarázs kivitelezését a területrendezéssel együtt, mondta Rogán Antal, az V. kerület fideszes polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A polgármester emlékeztetett arra, hogy Magyarország tölti be az unió soros elnöki pozícióját 2011 január elsejétől fél évig, a Kossuth tér ezért kiemelt fontosságú terület lesz. Államfők, kormányfők, delegációk érkeznek majd, és ha nem sikerül addig befejezni a mélygarázs építését, akkor egy gödör lesz a téren és "nem lenne jó dolog, ha José Manuel Barrosónak, az állam- és kormányfőknek gumicsizmában kéne vonulniuk" - hangsúlyozta. Ennek Magyarország presztízsére nézve beláthatatlan következményei lennének, fűzte hozzá.

Szerinte a Parking Kft. által vállalt egy éves kivitelezés irreális, ezért arra kéri a Fővárosi Önkormányzatot, hogy csak olyan projekteket indítsanak el az V. kerületben, amelyek biztonsággal befejeződnek 2011 januárjáig.

Az önkormányzatnak több mint két éve volt arra, hogy engedélyeztessék a terveket, bár elmondása szerint a városrész vezetése már akkor is kételkedett abban, hogy szükség van-e mélygarázsra a Kossuth tér alatt.

Rogán Antal a Kossuth téren tartott sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva elmondta azt is: nyitott minden tárgyalásra, de ha a Parking Kft. nem tudja meggyőzni őket arról, hogy egy év alatt befejeződik a munka, akkor az önkormányzat, mint ügyfél meg fogja támadni a kiadott építési engedélyt.