Gelse nem kért Kövér Lászlóból

2009.10.30. 18:42 Módosítva: 2009.10.30. 19:11
Leszavazta a gelsei Fidesz alapszervezet a párt választmányi elnökének országgyűlési képviselői indítását. A zalai faluban egyhangúlag kiálltak a mostani képviselő, Nógrádi László mellett.

Az Index információi szerint Zalában nem fogadták tárt karokkal Kövér Lászlót. A párt országos választmányának elnökét a megye 4-es választó kerületében indítaná a Fidesz.

A gelsei alapszervezet csütörtökön tárgyalta az országgyűlési jelölés ügyét. Az ülésen Kovács Károly, helyi alelnök ismertette a lenti alapszervezet javaslatát, hogy a képviselőhelyre Kövér Lászlót jelölje Gelse is.

Úgy tudjuk, az alapszervezet nem tett eleget a kérésnek, egyhangúlag elutasította a javaslatot. Kövér helyett továbbra is Nógrádi László, Lenti KDNP-s polgármesterének indítását szavazták meg.

A zalai 4-es választókörzetben két fideszes alapszervezet működik. Lentiben hétfőn döntenek a jelolésről. A hírek szerint azonban a városi Fidesz és a kereszténydemokrata polgármester viszonya az utóbbi időben nem volt teljesen felhőtlen.

Nógrádi az Orbán-kormány idején miniszter posztot is betöltött, de 2006-ban átült a KDNP-be.

A jelöléssel kapcsolatban kerestük Kövér Lászlót és Nógrádi Lászlót is, de egyelőre egyiküket sem értük el.