Két újabb holttest került elő a Tiszából

2009.10.31. 18:41 Módosítva: 2009.10.31. 18:45
Újabb holttesteket emeltek ki a Tiszából a folyó szerb oldalán: egy kisgyerek és egy férfi maradványaira bukkantak, így velük együtt már nyolc holttest került elő. A menekülteket szállító hajó október közepén süllyedt el a Tiszában, a fedélzeten legalább 15-en utaztak.

A szerb hatóságok szombat délután értesítették a Csondrád Megyei Rendőr-főkapitányságot a történtekről, vagyis, hogy újabb két holttesttet találtak a folyó szerbiai szakaszán. Ezúttal egy kisgyerek és egy férfi maradványaira bukkantak.

A szerencsétlenül járt 15-18 koszovói határsértő tragédiájára akkor derült fény, amikor egy apa a rendőröktől kért segítséget október 14-én éjszaka, hogy két kihűlt állapotban lévő gyerekét orvoshoz vihesse. Kihallgatásakor mondta el, hogy többedmagával, embercsempész segítségével akartak átszökni a határon, de társai a folyóba vesztek. A rendőrség a férfi vallomása alapján kezdte el a kutatást , bár többször is egymásnak ellentmondó kijelentéseket tett.

A rendőrök ellenőrizték a férfi vallomását, és az első kutatást már a férfi segélyhívása után alig fél órával elindították. A vízirendészek folyamatosan járőröztek a Tiszán, először túlélőket, határsértőket, embercsempészeket kerestek, végül már vízbe fulladt emberek után is kutattak. A Csongrád megyei rendőrök a szárazföldön egy hétig, a vízen három napig kutattak búvárokkal. Akkor, a folyó magyar szakaszán egy halott került elő. Később a szerb oldalon két női holttestre, kedden egy 10 éves lányra és egy fiatalemberre, szerdán pedig egy férfi maradványaira bukkantak. Azóta újabb két holttest került elő: egy kisgyermeké és egy férfié.

Azt még mindig nem lehet pontosan tudni, hogy hányan ültek fel a lélekvesztőre. A koszovói külügyminisztérium 18-19, míg a túlélő apa 15 határsértőről beszélt.