Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Kulcsár-per újratárgyalását kezdeményezik

2009.11.02. 06:43
A Kulcsár Attila és társai ellen hozott nem jogerős ítélet hatályon kívül helyezését kezdeményezi a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség, írta hétfői számában a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzet szerint elképzelhető, hogy öt évvel a K&H-botrány kirobbanása után az egész eljárást elölről kell kezdeni. A Fővárosi Bíróság Varga Zoltán vezette bírói tanácsa több mint két évig tárgyalta Kulcsár Attila és társainak ügyét, 92 tárgyalási nap és körülbelül kétszáz tanú meghallgatása után hozott ítéletet.

A nem jogerős elsőfokú ítéletet a hozzá tartozó 800 oldalas indoklással együtt átnézte a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség, ahol – a lap információja szerint – Sódor István javaslatára úgy döntöttek, hatályon kívül kell helyezni teljes egészében. A napilap információi szerint Sódor István „szétzúzta, ízekre szedte” az elsőfokú ítéletet, rengeteg ponton hibásnak találva azt.

HI  7521

A Magyar Nemzet úgy tudja, a hatályon kívül helyezési indítvány már két hete a Legfőbb Ügyészségen van. Ha a Legfőbb Ügyészség is a hatályon kívül helyezés mellett foglal állást, a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla dönt majd arról, hogy alaposnak találja-e az ügyészség indítványát. Ha a fellebviteli ügyészség álláspontját osztja az ítélőtábla, akkor a elölről kell kezdeni a bírósági eljárást.