Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Kulcsár-ügy: még nem döntött az ügyészség

2009.11.02. 12:46
Cáfolta a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség vezetője hétfőn azt a lapértesülést, amely szerint a vádhatóság Kulcsár Attila és társai ügyében a nem jogerős ítélet hatályon kívül helyezését kérte volna.

A Magyar Nemzet hétfői számában arról számolt be, hogy a Kulcsár Attila és társai ellen hozott, nem jogerős ítélet hatályon kívül helyezését kezdeményezi a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség. A lap információja szerint a Kulcsár-dosszié már két hete a Legfőbb Ügyészségen van.

Sódor István, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség vezetője hétfőn a napilap értesülésére reagálva közölte: az ügyben még nem döntött a fellebbviteli főügyészség, indítványukat várhatóan november végén fogják megtenni az ítélőtáblának.

A főügyész cáfolta azt az információt is, miszerint az ügy iratai a Legfőbb Ügyészségen volnának. Sódor István és Borbély Zoltán, a Legfőbb Ügyészség szóvivője is azt hangsúlyozta: az indítvány megtételére a fellebbviteli főügyészség jogosult, erre ennek a szervnek van hatásköre és az iratok is náluk vannak.

A 2003-ban kipattant brókerbotrány ügyében 2006 májusában kezdődött el a büntetőper, amelyben első fokon tavaly augusztusban a Fővárosi Bíróság sikkasztás miatt nyolc év börtönre ítélte Kulcsár Attilát.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!