Bajnai Gordon beoltatta magát

2009.11.03. 14:40
Bajnai Gordon kedden megkapta az új típusú influenza elleni védőoltást a Parlament orvosi rendelőjében.

Bajnai Gordont az oltás előtt a parlamenti orvos kikérdezte egészségi állapotáról, és az oltási könyvébe bekerült, hogy beadta neki a vakcinát. A H1N1 elleni szérumot a kormányfő vitte a rendelőbe.

bajnai olt1

Arra a felvetésre, hallott-e arról, hogy alig lehet valahol kapni a H1N1 elleni vakcinát, azt válaszolta: ő is hallotta, hogy mostanáig 430 patikában elérhető az oltóanyag, éppen ezért kért intézkedést Székely Tamástól.

A kormányfő bejelentette azt is, hogy Magyarország segítséget nyújt Ukrajnának az ottani influenzajárvány megfékezésében. Erről részleteket nem mondott, de reményét fejezte ki, hogy Magyarországon ilyen válság nem alakul ki.

Bajnai Gordontól megkérdezték azt is, hogy véleménye szerint népszerűbb lesz-e a vakcina attól, hogy ő is beadatta magának. A kormányfő azt válaszolta: reméli, hogy a vakcina népszerűsége nem az ő népszerűségi indexével függ össze, "mert abból nagy baj lenne".

Magyarországnak szüksége van arra, hogy minél kevesebb veszteséggel átvészelje ezt az influenzajárványt - közölte a miniszterelnök, hozzátéve: fennáll a veszélye annak, hogy egy influenzajárvány komolyan mélyítheti a gazdasági visszaesést.