Aliz
6 °C
14 °C

Megvonják a bizalmat a helyi szocialisták Ózd polgármesterétől

2009.11.03. 23:15
Megvonják a bizalmat a helyi szocialisták a Borsod megyei Ózd polgármesterétől, döntésüket azzal indokolták, hogy elfogyott a település első emberének személyes politikai és erkölcsi hitele - ezt közleményben tudatta az MSZP ózdi szervezetének elnöksége, taggyűlése és Ózd önkormányzatának képviselőcsoportja kedden éjjel az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az ózdi MSZP-szervezet taggyűlése Benedek Mihály autokratikus vezetői stílusa miatt meghatározó többséggel alakította ki véleményét, amelyhez az önkormányzat képviselőcsoportjának állásfoglalását is kérte.

A közleményben kitértek arra is, hogy a polgármester "bizonytalan kimenetelű" fegyelmi eljárást indított a jegyző ellen. A munkaügyi bíróság a több száz oldalas fegyelmi anyagot alaki okok miatt érdemben nem vizsgálta. Ezt követően a polgármester a jegyzővel személyesen, egyeztetés nélkül állapodott meg, amelynek alapján a korábban fegyelmi alatt álló jegyzőnek jutalom címén 20 millió forintot (járulékokkal együtt 26,4 millió forintot) fizettetett ki.

Emellett kétségek merültek fel iskolai végzettségével kapcsolatban is. A vizsgálatok megállapították, hogy az általa megjelölt szám alatt az érintett középfokú intézmény érettségi bizonyítványt nem adott ki. A kommünikét jegyzők szerint mivel időközben Benedek Mihály egészségi állapota megromlott, folyamatos orvosi kezelés alatt áll, felgyógyulása után tudják megtenni a szükséges lépéseket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?