Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Ózd polgármestere bocsánatot kért, mert hazudott

2009.11.04. 15:46 Módosítva: 2009-11-04 16:09:07
Egy nappal azután, hogy megvonták tőle a bizalmat, Benedek Mihály beismerte, hogy nincs érettségije. Minden további kérdésre gyógykezelése után válaszol.
Benedek Mihály
Benedek Mihály

Nincs érettségije Benedek Mihálynak, Ózd MSZP-s polgármesterének, akitől kedden vonta meg a bizalmat a párt helyi szervezete; a politikus gyógykezelése után kíván reagálni a személyét ért felvetésekre, olvasható a közleményében.

Nem tagadom, nincs érettségim, hibáztam, mikor azt állítottam, hogy van. Bocsánatot kérek mindazoktól, akiket megtévesztettem, tettemre nincs magyarázat. A személyemmel és vitatott döntéseimmel kapcsolatos minden felvetésre akkor fogok válaszolni, ha gyógykezelésem véget ér - írta Benedek Mihály.

Az MSZP ózdi szervezete kedden közölte: megvonják a bizalmat a polgármestertől. Döntésüket azzal indokolták, hogy elfogyott a település első emberének személyes politikai és erkölcsi hitele.

A dokumentumban kitértek arra is, hogy a polgármester "bizonytalan kimenetelű" fegyelmi eljárást indított a jegyző ellen. A munkaügyi bíróság a több száz oldalas fegyelmi anyagot alaki okok miatt érdemben nem vizsgálta.

Ezután a polgármester a jegyzővel személyesen, egyeztetés nélkül állapodott meg, amelynek alapján a korábban fegyelmi alatt álló jegyzőnek jutalom címén 20 millió forintot (járulékokkal együtt 26,4 millió forintot) fizettetett ki. Az összeg nagyságáról nem tájékoztatta a balközép képviselőcsoportot.

Emellett Benedek Mihály iskolai végzettségével kapcsolatban több tényező arra utalt, hogy nem rendelkezik érettségi bizonyítvánnyal. A vizsgálatok megállapították, hogy az általa megjelölt szám alatt az érintett középfokú intézmény érettségi bizonyítványt nem adott ki.

"Ennek ellenére Benedek Mihály polgármester személyi anyagában a 2002-ben feltüntetett érettségi számot felelőssége tudatában aláírásával igazolta. Ez a magatartás a polgármester úr szavahihetőségét kérdőjelezi meg, véleményünk szerint maradék erkölcsi tőkéjét is elfogyasztotta" - írták a tájékoztatóban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?