Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A franciák nyerték az első jogi csatát a pécsi vízmű ügyében

2009.11.05. 09:25
Nem használhatja a pécsi vízmű adatbázisait és know-how-ját a céget elfoglaló önkormányzati társaság, ezek nélkül a kitúrt francia kisebbségi tulajdonos szerint nem is működhetne a vízszolgáltatás. A franciák megállapodnának, de úgy érzik, az önkormányzat nem.

A pécsi vízmű francia kisebbségi tulajdonosa nyerte az első jogi csatát azután, hogy a város önkormányzata kitiltotta az üzemeltetőt a vízmű ingatlanaiból, írja a Népszabadság. A Fővárosi Bíróság október 21-i végzésében azonnali hatállyal eltiltotta a pécsi városi céget, a Tettye Forrásház Zrt.-t a Pécsi Vízmű Zrt. üzleti titkainak, adatbázisainak és a működési folyamatokat magában foglaló üzleti know-how-jának használatától.

A francia Suez szerint ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Tettye Forrásház jogtalanul használja a diszpécserközpont számára kifejlesztett szoftvert, amely nélkül nem is működhetne a vízszolgáltatás.

A bíróság végzése ugyanakkor még nem jogerős.

A Suez emellett birtokháborítás miatt is pert indított. Ugyanakkor a cég regionális igazgatója, Fabrice Rossignol szerint alapvetően a kérdés tárgyalásos rendezésében érdekeltek, de erre nem látnak fogadókészséget, írja a Népszabadság. Erre utal, hogy az önkormányzat képviselői meg sem jelentek a vízmű október 20-i közgyűlésén.