11:00, November 27.
Japán 0
Costa Rica 1
Ahmad bin Ali Stadion E csoport
14:00, November 27.
Belgium 0
Marokkó 2
al-Tumama Stadion F csoport
17:00, November 27.
Horvátország 0
Kanada 0
Kalifa Nemzetközi Stadion F csoport
20:00, November 27.
Spanyolország 0
Németország 0

A franciák nyerték az első jogi csatát a pécsi vízmű ügyében

2009.11.05. 09:25
Nem használhatja a pécsi vízmű adatbázisait és know-how-ját a céget elfoglaló önkormányzati társaság, ezek nélkül a kitúrt francia kisebbségi tulajdonos szerint nem is működhetne a vízszolgáltatás. A franciák megállapodnának, de úgy érzik, az önkormányzat nem.

A pécsi vízmű francia kisebbségi tulajdonosa nyerte az első jogi csatát azután, hogy a város önkormányzata kitiltotta az üzemeltetőt a vízmű ingatlanaiból, írja a Népszabadság. A Fővárosi Bíróság október 21-i végzésében azonnali hatállyal eltiltotta a pécsi városi céget, a Tettye Forrásház Zrt.-t a Pécsi Vízmű Zrt. üzleti titkainak, adatbázisainak és a működési folyamatokat magában foglaló üzleti know-how-jának használatától.

A francia Suez szerint ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Tettye Forrásház jogtalanul használja a diszpécserközpont számára kifejlesztett szoftvert, amely nélkül nem is működhetne a vízszolgáltatás.

A bíróság végzése ugyanakkor még nem jogerős.

A Suez emellett birtokháborítás miatt is pert indított. Ugyanakkor a cég regionális igazgatója, Fabrice Rossignol szerint alapvetően a kérdés tárgyalásos rendezésében érdekeltek, de erre nem látnak fogadókészséget, írja a Népszabadság. Erre utal, hogy az önkormányzat képviselői meg sem jelentek a vízmű október 20-i közgyűlésén.  • Hírek
  • Bankszámla