Ödön
2 °C
11 °C

Egy MSZP-s ózdi képviselőnek is hamis érettségije volt

2009.11.06. 21:32 Módosítva: 2009-11-06 21:42:10
A hvg.hu információi szerint Ózdon az egyik szocialista önkormányzati képviselőnek is hamis az érettségi bizonyítványa. A héten az MSZP-s polgármesterről derült ki, hogy hamis az érettségije.

A HVG szerint B.L.-né önkormányzati képviselőnek, a képviselő-testület lakásügyi, társadalmi bizottság elnökének érettségi bizonyítványán az szerepel, hogy 1992-ben végzett a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumban.

A portál szerint a dokumentum "első ránézésre is hagy némi kivetnivalót"; másolatát megmutatták az oktatási intézmény igazgatójának. Az igazgató közölte: B.L.-né nem járt a gimnáziumba, mivel a Kölcsey Ferenc Gimnáziumnak nincs esti és levelező tagozata, soha nem is volt, a bélyegző pedig egy nem létező személyt jelöl.

A dokumentum és a gimnázium igazolásának birtokában a hvg.hu megkereste a képviselőt, aki elismerte, hogy a bizonyítványon szereplő személyes adatok az övével megegyezőek, de neki ennek ellenére nincs érettségi vizsgája. Elmondása szerint dísznövénykertész szakmunkás bizonyítvánnyal és egy kereskedő-vállalkozó OKJ-s (Országos Képzési Jegyzék)tanfolyamon szerzett képesítéssel rendelkezik.

A cikk szerint az ügy további "pikantériája", hogy a jövőben Ózdra települő élelmiszerlánc helyi üzletvezetői pozíciójának az érintett képviselő a várományosa.

Korábban Benedek Mihály ózdi polgármesterről derült ki, hogy nem rendelkezik érettségi bizonyítvánnyal. Szerdán ezt maga is elismerte. A helyi szocialisták többi között emiatt vonták meg a bizalmat tőle.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?