Elfogták a gárdistákra támadó káloziakat

2009.11.06. 17:03
Elfogták azt a hat embert, akiket azzal gyanúsítanak, hogy októberben Kálozon összeszólalkoztak és dulakodtak tizenkét, magát a jogerősen feloszlatott Magyar Gárda tagjának valló férfival. Két férfit és egy nőt csoportos garázdaság gyanújával őrizetbe vettek. Az egyik nő elfogásakor a rendőrökre támadt.

A gyanúsítottak előállításakor az egyik nő a rendőrökre támadt, ellene hivatalos személy elleni erőszak miatt tettek feljelentést - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Németh-Kész Mónika rendőr százados.

Október 10-én az akkor már jogerősen feloszlatott Magyar Gárda egyenruháját viselő emberek álltak meg autóikkal Kálozon. A helyi romák közül többen autóikkal körbevették őket. A gárdisták négy autója közül háromnak betörték az ablakát, a dulakodásban ketten a gárdisták, ketten a romák közül sérültek meg.

A rendőrség csoportos garázdaság miatt indított eljárást, az egyenruhát viselő gárdisták ellen szabálysértési eljárást indítottak.

A Kálozon most elfogott gyanúsítottaknál és a velük kapcsolatban állóknál tartott házkutatáson a garázdaságnál használt botok, szerszámok, szúró-vágó eszközök is előkerültek. Az egyik gyanúsítottnál egy korábbi betörésből származó holmikat is találtak.

A hat garázda közül hármat betöréssel is meggyanúsítottak. Az októberi csoportos garázdaságnak az elfogottakon kívül volt még egy elkövetője, a szökésben levő férfi ellen körözés van érvényben.