Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elfogták a gárdistákra támadó káloziakat

2009.11.06. 17:03
Elfogták azt a hat embert, akiket azzal gyanúsítanak, hogy októberben Kálozon összeszólalkoztak és dulakodtak tizenkét, magát a jogerősen feloszlatott Magyar Gárda tagjának valló férfival. Két férfit és egy nőt csoportos garázdaság gyanújával őrizetbe vettek. Az egyik nő elfogásakor a rendőrökre támadt.

A gyanúsítottak előállításakor az egyik nő a rendőrökre támadt, ellene hivatalos személy elleni erőszak miatt tettek feljelentést - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Németh-Kész Mónika rendőr százados.

Október 10-én az akkor már jogerősen feloszlatott Magyar Gárda egyenruháját viselő emberek álltak meg autóikkal Kálozon. A helyi romák közül többen autóikkal körbevették őket. A gárdisták négy autója közül háromnak betörték az ablakát, a dulakodásban ketten a gárdisták, ketten a romák közül sérültek meg.

A rendőrség csoportos garázdaság miatt indított eljárást, az egyenruhát viselő gárdisták ellen szabálysértési eljárást indítottak.

A Kálozon most elfogott gyanúsítottaknál és a velük kapcsolatban állóknál tartott házkutatáson a garázdaságnál használt botok, szerszámok, szúró-vágó eszközök is előkerültek. Az egyik gyanúsítottnál egy korábbi betörésből származó holmikat is találtak.

A hat garázda közül hármat betöréssel is meggyanúsítottak. Az októberi csoportos garázdaságnak az elfogottakon kívül volt még egy elkövetője, a szökésben levő férfi ellen körözés van érvényben.