Jolán
2 °C
4 °C

Különtermet kapnak a romák a kórházban

2009.11.06. 10:19
A gyöngyösi kórház új üzemeltetője nem zárkózott el attól, hogy úgynevezett gyászszobát alakítsanak ki az intézményben, írja a Heves Megyei Online.

A tervek szerint a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban a közeljövőben a romák egy különteremben tudják majd megélni a gyermekáldással és a
gyásszal kapcsolatos érzelmeiket is, mondta Czékmány Krisztina, a városi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke, miután találkozott a kórház új működtetőjével, írja a heol.hu.

A hírportál emlékeztet arra, hogy 2002 novemberében egy népes cigánycsalád gyásza rendbontássá fajult, melynek csak a rendőrök tudtak véget vetni. Az ügyben 2006-ban született jogerős ítélet, hivatalos személy elleni erőszak miatt öt ember kapott felfüggesztett börtönbüntetést.

Az akkor országossá dagadt botrány kapcsán is felvetődött, hogy a kulturális különbségek miatt úgynevezett gyászszobákat kellene kialakítani a kórházakban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?