MSZP: Orbán úgy beszél mint egy király, akinek Magyarország a birtoka

2009.11.08. 18:12
Az MSZP szerint a magyar szélsőjobb Orbán Viktor köpönyegéből bújik ki, és a Fidesz elnöke úgy beszél, mintha király lenne, akinek Magyarország a hűbérbirtoka, és ott bármit megtehet.

A Fidesz elnöke a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület rendezvényén azt mondta, nem tervezi és nem támogatja a magyar közjogi rendszer teljes felforgatását és a köztársaságielnök-választás közvetlenné tételét. Az ellenzéki politikus a Magyarországra leselkedő egyik nagy veszélynek a Bajnai-kormány és az MSZP szélsőséges politikáját nevezte. Szavai szerint "az egyik szélsőség, amit a szocialista kormány képvisel, előhozott egy másik fajta szélsőséget Magyarországon".

Nyakó István MSZP-szóvivő erre úgy reagált: a magyar szélsőjobb Orbán Viktor sokat forgatott köpönyegéből bújik ki, aki most úgy próbál saját bűnétől szabadulni, hogy ráfogja azt másra, de ez talán még a saját híveinek is bűvészmutatványnak tűnik. Ha tényleg vissza akarja szorítani a szélsőségeseket, megteheti: mondja fel velük az együttműködést az önkormányzatokban, határolódjon el Molnár Oszkártól - tette hozzá.

"Úgy viselkedik, mint egy király, aki azt tehet alattvalóinak országával, amit akar. Csak az ő óhaján múlik, hogyan választják a köztársasági elnököt, hány képviselő lehet, és mik a törvények. Orbán Viktor láthatóan uralkodni akar, nem pedig kormányozni" - vélekedett Nyakó István.