Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

MSZP: Orbán úgy beszél mint egy király, akinek Magyarország a birtoka

2009.11.08. 18:12
Az MSZP szerint a magyar szélsőjobb Orbán Viktor köpönyegéből bújik ki, és a Fidesz elnöke úgy beszél, mintha király lenne, akinek Magyarország a hűbérbirtoka, és ott bármit megtehet.

A Fidesz elnöke a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület rendezvényén azt mondta, nem tervezi és nem támogatja a magyar közjogi rendszer teljes felforgatását és a köztársaságielnök-választás közvetlenné tételét. Az ellenzéki politikus a Magyarországra leselkedő egyik nagy veszélynek a Bajnai-kormány és az MSZP szélsőséges politikáját nevezte. Szavai szerint "az egyik szélsőség, amit a szocialista kormány képvisel, előhozott egy másik fajta szélsőséget Magyarországon".

Nyakó István MSZP-szóvivő erre úgy reagált: a magyar szélsőjobb Orbán Viktor sokat forgatott köpönyegéből bújik ki, aki most úgy próbál saját bűnétől szabadulni, hogy ráfogja azt másra, de ez talán még a saját híveinek is bűvészmutatványnak tűnik. Ha tényleg vissza akarja szorítani a szélsőségeseket, megteheti: mondja fel velük az együttműködést az önkormányzatokban, határolódjon el Molnár Oszkártól - tette hozzá.

"Úgy viselkedik, mint egy király, aki azt tehet alattvalóinak országával, amit akar. Csak az ő óhaján múlik, hogyan választják a köztársasági elnököt, hány képviselő lehet, és mik a törvények. Orbán Viktor láthatóan uralkodni akar, nem pedig kormányozni" - vélekedett Nyakó István.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?