Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bíróságon kezdhet az MSZP-s miniszterelnök-jelölt

2009.11.11. 23:13 Módosítva: 2009-11-11 23:36:52
Lényegében eldőlt, hogy az MSZP Mesterházy Attila frakcióvezetőt indítja Orbán Viktorral szemben miniszterelnök-jelöltként. A döntést azért nem hozták nyilvánosságra, mert Mesterházynak hétfőn jelenése van a Zuschlag-ügy bírósági tárgyalásán.

Kompromisszumos jelöltként Mesterházy Attila lehet az MSZP 2010-es miniszterelnök-jelöltje, ha a decemberi pártkongresszus is megszavazza. A Hírszerző írt arról, hogy az utóbbi hetekben felmerült nevek közül lényegében csak Mesterházyé maradt fent a rostán.

Mesterházy Attila
Mesterházy Attila

Úgy tudjuk, a frakcióvezető 2010-es – győzelemmel pillanatnyilag nem kecsegtető – indítását az MSZP vezetése is elfogadta.

A döntést egyelőre azért titkolják, mert Mesterházyt, Gyurcsány Ferenchez és Szilvásy Györgyhöz hasonlóan Zuschlag-ügy tárgyalására tanúkihallgatásra idézte be a Bács-Kiskun Megyei Bíróság.

A szocialisták aggódnak, hogy rosszul venné ki magát, ha Mesterházy miniszterelnök-jelöltként utazna Kecskemétre számot adni arról, hogy politikai államtitkári megbizatása idején mi zajlott a Gyermek-, Ifjúsági- és Sportminisztériumban

A 36 éves Mesterházy Bajnai Gordon, Kovács László, Gráf József kiesésével vált komoly jelöltté. Hasonlóan a képviselőcsoportban lezajlott frakcióvezető-kereséshez, most sem találtak több olyan személyt, akit egyszerre elfogadnának a párt meghatározó csoportjai. A tavaszi, óriási tekintély-, és népszerűségvesztéssel járó miniszterelnök-keresést most mindenki szeretné elkerülni.