Bíróságon kezdhet az MSZP-s miniszterelnök-jelölt

2009.11.11. 23:13 Módosítva: 2009.11.11. 23:36
Lényegében eldőlt, hogy az MSZP Mesterházy Attila frakcióvezetőt indítja Orbán Viktorral szemben miniszterelnök-jelöltként. A döntést azért nem hozták nyilvánosságra, mert Mesterházynak hétfőn jelenése van a Zuschlag-ügy bírósági tárgyalásán.

Kompromisszumos jelöltként Mesterházy Attila lehet az MSZP 2010-es miniszterelnök-jelöltje, ha a decemberi pártkongresszus is megszavazza. A Hírszerző írt arról, hogy az utóbbi hetekben felmerült nevek közül lényegében csak Mesterházyé maradt fent a rostán.

Mesterházy Attila
Mesterházy Attila

Úgy tudjuk, a frakcióvezető 2010-es – győzelemmel pillanatnyilag nem kecsegtető – indítását az MSZP vezetése is elfogadta.

A döntést egyelőre azért titkolják, mert Mesterházyt, Gyurcsány Ferenchez és Szilvásy Györgyhöz hasonlóan Zuschlag-ügy tárgyalására tanúkihallgatásra idézte be a Bács-Kiskun Megyei Bíróság.

A szocialisták aggódnak, hogy rosszul venné ki magát, ha Mesterházy miniszterelnök-jelöltként utazna Kecskemétre számot adni arról, hogy politikai államtitkári megbizatása idején mi zajlott a Gyermek-, Ifjúsági- és Sportminisztériumban

A 36 éves Mesterházy Bajnai Gordon, Kovács László, Gráf József kiesésével vált komoly jelöltté. Hasonlóan a képviselőcsoportban lezajlott frakcióvezető-kereséshez, most sem találtak több olyan személyt, akit egyszerre elfogadnának a párt meghatározó csoportjai. A tavaszi, óriási tekintély-, és népszerűségvesztéssel járó miniszterelnök-keresést most mindenki szeretné elkerülni.