Szétült a Fidesz és a Jobbik Székesfehérváron

2009.11.11. 18:20
Megszűnt az úgynevezett polgári frakció, a két párt megítélése szerint ebben a helyzetben ez "az egyetlen helyes és szükséges lépés".

A Székesfehérváron koalíciót alkotó Fidesz és Jobbik jelöltjeként mandátumot szerzett képviselők az eddig részvételükkel működő polgári frakciót szerdai hatállyal megszüntetették, a Fidesz képviselői pedig létrehozták a saját frakciójukat.

A Róth Péter (Fidesz) és Gál Péter (Jobbik) által jegyzett közlemény szerint a Fidesz és a Jobbik 2006-ban választási szövetséget kötött Székesfehérváron, majd a város közgyűlésében közös frakcióban dolgozott.

"Az együttműködés az elmúlt években eredményesnek bizonyult, hiszen a polgármestert támogató baloldali koalíció széthullása után sikeresen tették ismét működőképessé Székesfehérvár önkormányzatát" - írták.

A közlemény szerint "a jövő évi választások közeledtével azonban egyértelművé kell tenni, hogy a Fidesz és a Jobbik két önálló szervezet, melyek a pártok országos szerveinek döntései szerint önállóan készülnek az országgyűlési választásokra."

" Ebben a helyzetben az egyetlen helyes és szükséges lépés az eddigi intézményes együttműködés felbontása. Ezért a 2006-ban létrejött Dinamikus Fehérvárért Választási Szövetség, mint várospolitikai koalíció közös megegyezéssel megszűnik" - fogalmaztak.