Valér
-1 °C
0 °C

Új szívet kapott a kamasz lány

2009.11.11. 09:14
Új szívet kapott egy 16 éves lány a Gottsegen György Országos Transzplantációs Klinikán. Ő a negyedik a gyermek ebben az évben, aki sikeres szív­transzplantáción esett át, olvasható a Blikkben.

Tizenegy napja kapott új szívet a kamasz lány, és most már csak azt várja, hogy végre hazamehessen a kórházból. A lánynak pár napig még megfigyelésen bent kell maradnia, mondta a Blikknek Ofner Péter, a klinika igazgatója.

A lány szerzett szívbetegségben szenvedett, keringési elégtelenségei és szívizom-elváltozása volt. Hosszú ideje várt az életmentő műtétre. Egy hazai donortól, a korosztályából kapta a szervet - mondta a Blikknek Ofner Péter.

A Gottsegen György Országos Transz­plan­tációs Klinikán idén négy gyermek kapott új szívet. A mostani volt a hetedik gyermek-szívátültetés az országban.

Ugyanezen a klinikán kapott előbb műszívet, majd esett át szívtranszplantáción a hároméves Kiss Mirjam. A Gottsegen falai közt mentették meg a kétéves Bóta Lara Szonja életét is. A négyéves Márkus Brendon és a 16 éves Kanalas Alexandra szintén a gyermek-szív­transzplantációs programnak köszönheti az életét. Elsőként a kilencéves Lőrincz Balázson hajtottak végre sikeres szívátültetést, ő azonban egy szívritmuszavar miatt sajnos nem érhette meg társai felépülését.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!