Ödön
2 °C
11 °C

Háromezer-négyszáz lakásban nincs fűtés a VIII. kerületben

2009.11.12. 11:19 Módosítva: 2009-11-12 13:09:02
Távfűtés lesz a Heim Pál Gyermekkórházban, azonban a munkálatok miatt csütörtökön 3400 lakásban nincs távfűtés a VIII. kerületben. A Főtáv szerint tájékoztatták a lakókat, estére már lehet fűtés az érintett lakásokban.

A Heim Pál Gyermekkórházat csütörtökön kötik rá a távhőrendszerre, ezért Budapest VIII. kerületében több mint 3400 lakásban nincs távfűtés és meleg víz sem. A fogyasztókat értesítették, hogy várhatóan hajnali öt órától éjfélig szünetel a szolgáltatás, de este valószínűleg már lesz távfűtés, mondta Balogh Róbert, a Főtáv szóvivője.

Hozzátette, hogy a kórház távhőre kapcsolása mellett hibaelhárítást is végeznek napközben. A Heim Pál Kórház "rettenetesen rossz állapotú" kazánházát váltja ki távfűtéssel, és így, a beruházási költségek megtérülése mellett évi hatmillió forintot fog spórolni, mondta Balogh.

A munkálatok miatt a 3400 lakás mellett két ipari létesítményben nincs távfűtés, többek között a VIII. kerületi Práter, Szigony, Tömő, Jázmin és Nap utcákban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?