Jolán
2 °C
4 °C

H1N1: bezárnak egy székesfehérvári iskolát

2009.11.13. 21:49 Módosítva: 2009-11-13 21:59:12
Tanítási szünetet rendeltek el a H1N1 miatt egy székesfehérvári iskolában, ahol a tanulók harmada hiányzott pénteken. A város egyik óvodájában a gyerekek fele, egy másik iskolában minden ötödik diák maradt otthon.

Bezárják hétfőtől egy hétre a székesfehérvári Hétvezér Általános Iskolát, tájékoztatott pénteken az intézmény igazgatója. Az 515 tanuló 30 százaléka hiányzott pénteken. Egy kisgyerek kórházba került, nála kimutatták a H1N1-vírust, ezért a kistérségi tiszti főorvossal egyeztetve a rendkívüli tanítási szünet elrendelése mellett döntött, mondta Tölgyesi Ferencné. Hozzátette, hogy pénteken megkapták az új influenza elleni oltást azok a tanulók, akiknek a szülei ezt kérték.

A gyerekek csaknem fele hiányzott pénteken a székesfehérvári Püspökkert városi óvodából, és a tanulók mintegy ötöde nem vett részt a tanításon a székesfehérvári Teleki Blanka Általános Iskola és Gimnáziumban, mondta a városi önkormányzat oktatásért is felelős alpolgármestere.

Csapó Csilla tájékoztatása szerint az utóbbi intézményben elvégezték a tanulók vizsgálatát, a laboratóriumi eredményeket a hét végére várják. Az iskola igazgatója a fenntartó önkormányzat értesítésével és a kistérségi tiszti főorvossal egyeztetve hétfőn dönt arról, hogy szükséges-e a tanítási szünet elrendelése.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?