Hazament az Emfesz főnöke

2009.11.13. 13:53 Módosítva: 2009.11.13. 14:33
Lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság Góczi Istvánnak. Az Emfesz ügyvezető igazgatóját szerdán vették őrizetbe, nagy értékre elkövetett sikkasztás gyanújával. Góczi a 27. legnagyobb magyar vállalatot, a magyar gázpiac negyedét ellenőrző céget irányítja.

Pénteken kora délután szabadon távozhatott a bíróságról Góczi István, az Emfesz szerdán őrizetbe vett ügyvezető igazgatója. A forgalma alapján a 27. legnagyobb magyar vállalat vezetőjét nagy értékre elkövetett sikkasztással gyanúsítják.

Góczi hazamegy (Fotó: Barakonyi Szabolcs)

Góczi előzetes letartóztatását az ügyészség nem kezdeményezte. Ugyanakkor a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el számára. Ez azt jelenti, hogy Budapest közigazgatási határát nem hagyhatja el.

Góczit a bíróság előtt egy nagy fekete Mercedes, és egy testőr és egy sofőr várta. Az Emfesz irodáiban szerdán a Nemzeti Nyomozó Iroda házkutatást is tartott. Góczi visszakaphatott néhány lefoglalt anyagot, mert nagy köteg iratot raktak kocsija csomagtartójába.

Góczi István ellen május óta nyomoznak, mert furcsa körülmények között adta el az általa vezetett céget. Az Emfeszt a tulajdonos akarata ellenére, egy dollárért adta el egy svájci offshore cégnek.