Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pert nyertek az MDF-ből kizárt képviselők

2009.11.13. 12:35
Teljes vagyoni kártérítést ítélt meg a Fővárosi Ítélőtábla az MDF-ből öt évvel ezelőtt kizárt képviselőknek. Az összeg több mint húszmillió forint.

Az MDF még 2004 őszén zárt ki a pártból öt képviselőt: Balsai Istvánt, Horváth Balázst, Font Sándort, Kelemen Andrást és Szászfalvi Lászlót. Függetlenként folytatták tovább a munkát, ezzel pedig juttatástól estek el. Ezért perelték be a pártot.

Korábban a Fővárosi Bíróság teljes körű vagyoni kártérítést ítélt meg, a döntést Herényi Károly és az MDF megfellebbezte.

A Fővárosi Ítélőtábla csütörtöki döntése helybenhagyta a korábbi döntést. A jogerős ítélet alapján tehát az MDF-nek meg kell fizetnie a törvénytelenül kizárt képviselők elmaradt bizottsági és tisztségviselői díjat, öt évre visszamenő kamattal együtt: húszmillió forint körüli összeget. Erre tizenöt nap van.

Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF elnökségi tagja annyit reagált: "sajnáljuk, hogy nem kínáltuk fel tálcán az MDF-et, hogy nem vettünk részt a szétverésében".