Ingyen oltottak be 320 embert Fertőszéplakon

2009.11.14. 14:36
Aki kérte, szombat délelőtt ingyen megkapta az 1200 fős Fertőszéplakon a H1N1 elleni vakcinát. Az akciót példamutatásnak szánják, mondta a település polgármestere.

A Győr-Moson-Sopron megyei település önkormányzata egy hete döntött arról, hogy minden helyinek térítésmentesen biztosítják az oltóanyagot. Az akcióra csütörtökig lehetett jelentkezni. A jelentkezők sorszámot kaptak, így mindenki pontosan tudhatta, hogy mikor kerül sorra. A művelődési házban szombat reggel 9-től délután 13 óráig összesen 320-an kapták meg az újinfluenza elleni védőoltást.

Mindenkinek beadták szombaton a vakcinát, csak azokat oltják be később, akik betegek, ők a sorszámuk alapján a napokban kapják meg a vakcinát, mondta Szente Éva háziorvos.

Az önkormányzat 500 ezer forintot költött a vakcinák beszerzésére, az oltóanyagot előre megrendelték. Már nemcsak Ukrajnából, de a közeli Ausztriából is egyre több megbetegedést jelentenek, így szeretnék, ha a helyiek megőriznék egészségüket, mondta Bozsvári István, Fertőszéplak polgármestere.

A polgármester hozzátette: oltási akciójukkal szeretnének példát mutatni az ország többi településének.