Erzsébet
1 °C
4 °C

Bezárnak egy óvodát és egy gimnáziumot Székesfehérváron

2009.11.16. 12:53 Módosítva: 2009-11-16 15:44:18
Két oktatási intézményt zárnak be egy hétre Székesfehérváron. Az óvoda és a gimnázium két-két tanulójánál mutatták ki a H1N1 vírust. Utóbbiból délben már haza is engedték a tanulókat.

A Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskolában 665 gimnazistából 117, a 384 általános iskolásból 68 gyerek beteg. Az általános iskolások felét korábban beoltották az új influenza ellen. A gimnazistáknál hétfőn kezdték felmérni az igényeket. Eddig 96 tanuló kérte, ők hamarosan megkaphatják az oltást.

A tanulók hétfőn hazamehettek az iskolából. Az intézményben elmaradnak a tanulmányi versenyek, a szóbeli érettségi vizsgák, és a szülőknek meghirdetett beiskolázási tájékoztatók.

A Püspök-kertvárosi Óvodában a 69 gyerekből 57 nem ment óvodába hétfőn. A gyerekek 40 százaléka igényelte a védőoltást, ám a hétfőre tervezett közös oltás elmarad. A gyerekek közül nem tudni pontosan hányan betegek, mert több szülő otthon tartotta a gyermekét a hiányzások növekedése láttán.

Mindkét intézményben két gyereknél mutatták ki a H1N1 vírust.

Székesfehérváron már három intézményt zártak be újinfluenza miatt. Hétfőtől a Hétvezér Általános Iskolában is egyhetes szünetet rendeltek el.

Verpeléten már 150 beteg

A Heves megyei Verpelét általános iskolájának tanulói közül immár több mint 150-en fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, tájékoztatott a tisztiorvosi szolgálat. Az intézményben még szerdán rendeltek el ideiglenes tanítási szünetet, miután a 280 tanulóból 109-en betegedtek meg. Három gyereknél mutatták ki egyértelműen, hogy a tüneteket a H1N1 vírus okozta.

Az iskolában hétfőn kezdődött volna a gyerekek oltása, ami most késik. A tanítás az eredeti tervek szerint csütörtökön folytatódik az intézményben, mondta a tiszti főorvos.

A többség nem oltatja be magát

A magyarok 81 százaléka nem tervezi, hogy beadatja magának az
új influenza elleni védőoltást, derül ki a GfK Hungária legfrissebb
felméréséből. Főként a nyugdíjasok és a fiatalok utasítják el a
vakcinát, bár az értelmiségiek körében is csak nagyjából minden ötödik
ember kéri az oltást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?