Erzsébet
1 °C
4 °C

Már hat ember van őrizetben Sajóbábonyban

2009.11.17. 10:27 Módosítva: 2009-11-17 11:06:41
Újabb két embert vettek őrizetbe Sajóbábonyban. Azzal gyanúsítják őket, hogy ők vertek szét baltával és botokkal egy autót.

Eddig összesen hat embert vett őrizetbe a Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság a Sajóbábonyban történtek miatt. Ebből három esetben a megyei rendőr-főkapitányság nyomoz, három ember ellen pedig a miskolci rendőrkapitányság indított vizsgálatot.

A most bevitt két férfit azzal gyanúsítják, hogy harmadik társukkal együtt botokkal és baltával támadtak egy autóra, illetve annak utasaira. Egyiküknél megtalálták a támadásnál használt baltát.

A borsodi településen a Jobbik szombati lakossági fórumának másnapján csaptak össze romák és a feloszlatott Magyar Gárda formaruhájába öltözött emberek. A település nyugalmának megőrzése érdekében továbbra is maradnak a rendőrök - mondta Gaskó Bertalan, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A sajóbábonyi zavargások miatt a környező kapitányságoktól vontak el rendőri erőket vasárnap, jelenleg a fokozott rendőri jelenlétet  más megyékből érkező rendőri erőkkel kiegészítve biztosítják.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?