Már hat ember van őrizetben Sajóbábonyban

2009.11.17. 10:27 Módosítva: 2009.11.17. 11:06
Újabb két embert vettek őrizetbe Sajóbábonyban. Azzal gyanúsítják őket, hogy ők vertek szét baltával és botokkal egy autót.

Eddig összesen hat embert vett őrizetbe a Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság a Sajóbábonyban történtek miatt. Ebből három esetben a megyei rendőr-főkapitányság nyomoz, három ember ellen pedig a miskolci rendőrkapitányság indított vizsgálatot.

A most bevitt két férfit azzal gyanúsítják, hogy harmadik társukkal együtt botokkal és baltával támadtak egy autóra, illetve annak utasaira. Egyiküknél megtalálták a támadásnál használt baltát.

A borsodi településen a Jobbik szombati lakossági fórumának másnapján csaptak össze romák és a feloszlatott Magyar Gárda formaruhájába öltözött emberek. A település nyugalmának megőrzése érdekében továbbra is maradnak a rendőrök - mondta Gaskó Bertalan, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A sajóbábonyi zavargások miatt a környező kapitányságoktól vontak el rendőri erőket vasárnap, jelenleg a fokozott rendőri jelenlétet  más megyékből érkező rendőri erőkkel kiegészítve biztosítják.