Támogatták Molnár Oszkár jelöltségét

2009.11.17. 15:21 Módosítva: 2009.11.17. 15:24
Egyhangúlag Molnár Oszkár képviselőjelöltségét támogatták a következő parlamenti képviselőválasztáson a Fidesz Borsod-Abaúj-Zemplén megye 8-as számú választókerületében működő szervezetei - ezt maga az edelényi polgármester közölte.

A Népszava keddi számában azt írta, Molnár Oszkár nem lesz fideszes jelölt.

A Népszabadság november 7-én számolt be arról, hogy az edelényi, a rudabányai és a hangácsi Fidesz-csoport támogatása ellenére kevés az esély arra, hogy ismét Molnár Oszkár lesz a körzet fideszes egyéni jelöltje.

A helyi szervezetek ajánlását ugyanis a Fidesz országos választmánya megváltoztathatja, Orbán Viktor akár vétót is emelhet. A lapnak Molnár Oszkár azt nyilatkozta, függetlenként is elindulna 2010-ben.

Leadták a jegyzőkönyvet

Orbán Viktor azt mondta, hogy elsődlegesen a helyi szervezetek alakítják ki álláspontjukat, mert ez egy demokratikus párt, a 8-as számú választókerület a titkos szavazásról készült jegyzőkönyvet hétfőn adta le - emlékeztet közleményében Molnár Oszkár.

Mint írja, a Fidesz 2010-ben indítandó országgyűlési képviselőjelöltjeinek "felcsúti meghallgatása" még nem zárult le, a Fidesz december közepén hozza nyilvánosságra a 2010. évi országgyűlési választásokon indítandó jelöltjei névsorát.

"A Népszava nem kívánja Molnár Oszkárt indítani, ő viszont nem is kívánt a Népszava jelöltjeként indulni" - áll a közleményben.

Bele akarják keverni

Molnár Oszkár úgy folytatja: a Népszava cikkében „zsidózásba vagy a roma anyákkal kapcsolatos magzatkárosítási kijelentésekbe keveredett képviselőként” próbálja beállítani őt.

"Molnár Oszkár véleménye szerint szemmel láthatóan a Népszava akarja bármibe is belekeverni. Molnár Oszkár viszont sohasem zsidózott, csak Simon Peresz izraeli államfő kijelentését idézte. Sohasem beszélt roma anyákról, csak Szabó Éva szocialista országgyűlési képviselő egy évvel korábbi kijelentéséhez hasonlóan a magasabb pótlék reményében magzatukat károsító terhes nőkről" - zárul a közlemény.