Jenő
-3 °C
6 °C

Inkább zsidóztak, mint cigányoztak

2009.11.18. 08:46
Bár Dömsödön a polgármester szerint elszabadult a pokol, és a helyiek szerint jellemzően cigány betörők megfékezésére a Magyar Gárda segítségét is kérte, a Jobbik lakossági fórumát a klasszikus antiszemitizmus uralta. Ezért a legtöbbet ifj. Hegedűs Loránt tette, aki Solymosi Eszter meggyilkolásától a haza felvásárlásán át a magyarság tudatos kiirtásáig mindennel megvádolta a zsidóságot. A lakossági fórumon bemutatkozott a Jobbik képviselőjelöltje is.

Ifj. Hegedűs Lóránt nem kedveli a zsidókat. A Jobbik dömsödi lakossági fórumán úgy tizenöt perc után veszti el a türelmét, amikor a lelkészi és a politikusi hivatás összeegyeztethetőségéről és a Jobbik egész nemzetet képviselő mibenlétéről szóló szónoklatában hirtelen azt mondja, hogy a gyűlöletbeszéd kifejezés a magyar nyelvet meggyalázó kreálmány. Kis János tükörfordítása, "kicsit zsidós". Innen már pillanatok alatt ott tartunk, hogy a tiszaeszlári vérvád ügyében a Rotschildok bulizták ki a szerinte amúgy bűnös vádlottak felmentését. 

A Jobbik lakossági fóruma Dömsödön, a Petőfi Sándor Művelődési HázbanFotók: Katona Boglárka
A Jobbik lakossági fóruma Dömsödön, a Petőfi Sándor Művelődési Házban
Fotók: Katona Boglárka

Újabb két perc múlva már a "galíciai söpredékről" beszél, majd váratlan fordulattal Radnóti Miklós Nem tudhatomját kezdi szavalni, aki ezek szerint mégis jó zsidó volt. De a pillanatnyi megingás után már arról beszél, hogy a kommün 21 népbiztosából 20 zsidó volt, és azt az egyet is csak azért tartották, hogy legyen, aki "sábátkor aláírja a rendeleteket".

Nem a szexuális vágy hiánya miatt fogy a magyar

"A magyar antiszemita, de nem azért, mert az akar lenni, hanem mert azzá teszik ezek" - mondja. "Ezek" amúgy a magyarság kiirtásán munkálkodnak. A magyar ugyanis nem azért fogy, mert "tesztoszteron és ösztrogén vonatkozásában nem tudnánk az életet tovább adni", a nemzetfogyás "egy előre megtervezett folyamat".

Ifj. Hegedűs Lóránt
Ifj. Hegedűs Lóránt

A folyamatnak két lépcsője van szerinte. Egyrészt a "legnagyobb lélekszámú stigmatizált kisebbségnél a kommunizmus látszólagos bukását követően egy külön szociális segélyrendszerrel kifejezetten a demográfiai robbanást eszközölték, mindeközben [...] a magyart irtották".

Oroszország védelmezője

Ifj. Hegedűs lendületesen, átéléssel és fejből szónokolt, ezért csapongó volt. A magyarirtás víziója után a "pereszi országfoglalás" mantráját hozta fel, majd azon dühöngött, hogy miközben a Magyar Gárdát betiltják, az Inkal security létezhet, hogy a zsidók "szarért-hugyért" vásárolhatják fel az országot, hogy Kövér László felmenője vöröskommünös volt. Majd hirtelen váltással arról kezdett beszélni, hogy egyes vádak szerint a Jobbikot az orosz titkosszolgálat pénzeli.

A gondolatot függőben hagyta, de azzal nem sokat tett a gyanú eloszlatásáért, hogy következő gondolatmenetében Oroszország grúziai beavatkozását védte. Szerinte egyrészt a grúzokat az amerikaiak és a zsidók uszították Oroszországra, másrészt meg az abházok "rokonok, a nagy-turáni rasszhoz tartoznak". Grúzia és Oroszország amúgy Dél-Oszétia miatt keveredett háborúba.

"Elszabadult a pokol"

A közönség moccanás nélkül hallgatta a zsidók elleni kirohanást. Valószínűleg ők is egy másfajta rasszizmusra készültek, amikor a fórumra indultak. Hiszen Dömsödön amúgy helyzet van, október 27. óta a Magyar Gárda vigyáz egy helyi lakosra. Az egzisztenciális válságba került rendőr egy barátja üdülősori házában húzta meg magát, ahol betörőkre lett figyelmes. A tettenért betörők, akiket a gárdisták cigányként azonosítottak, megfenyegették és állítólag kétszer meg is támadták.

j12

Amióta viszont vigyáznak rá, nem történt atrocitás, mondja el érdeklődésünkre Nyakas János, a fehérterrorista különítményes Héjas Ivánról elnevezett gárdaszázad szóvivője. A rendőrség sem lép fel a gárdistákkal szemben.

Nyakas szerint Dömsöd "fertőzött, lassan a kisebbség lesz a többség". Szerinte rengeteg a betörés, amit később a fórumon jelen lévő és felszólaló független polgármester, Bencze István is állít. Szavai szerint "két hete elszabadult a pokol", ezért a gárda segítségét kérte a rendfenntartáshoz.

A mindenható csendőr

Biricz Józsefné is a betörésekre panaszkodott. Elcsukló hangon meséli a fórumon, hogy férjével már elhagyni se merik otthonukat, amióta betörtek hozzájuk. Több szomszédjához is betörtek, volt, amikor látta is a betörést, de "nincs kihez fordulnia". Megnevezni nem meri a tetteseket "mert a végén rámgyújtják a házat". A rendőrség állítólag tehetetlen.

j08

Egy másik helybéli, akiról kiderül, hogy boltos, azt javasolja, hogy a lakosok fogjanak össze, és szervezzenek őrjáratokat. Szerinte amúgy a polgárőrök is jobban tennék, ha nem autóval járkálnának, hanem gyalog, kutyákkal járőröznének.

A Jobbik parlamenti képviselőjelöltje, Gerecz Attila a megoldást a csendőrségben látja, meg a jegyzőt felváltó falubíróban. A falubíró szerinte "bizonyos értékhatárig saját hatáskörben eljárhatna a bűnügyekben". Mint most a jegyzők, tennénk hozzá. Azt is szeretné, ha a csendőr tanúvallomása önmagában döntő bizonyíték lenne. Hogy mi akadályozná meg a csendőrt abban, hogy a neki nem tetszőket egy tanúvallomással börtönbe juttassa, nem beszél.

Zsiráfinfluenza és a csehszlovák kérdés

De kár is lenne Gereczen számon kérni a dolgok következetes végiggondolását. Egy mondaton belül követeli a munkát terhelő járulékok csökkentését és a nyugdíj emelését. Hülyeségnek nevezi a Fidesz javaslatát a személyi jövedelemadó csökkentésére, majd azzal példálózik, hogy egy 150 ezer forintos bruttó fizetésből 45 ezret elvisz az állam. Személyi jövedelemadó formájában. Új alkotmányt akar, amire azért lenne szükség, hogy felállíthassák a csendőrséget. Moamer Kaddafi líbiai kormányfőhöz hasonlóan a gyógyszergyárakat gyanúsítja a sertésinfluenza kitalálásával, jövőre zsiráfinfluenzát vizionál. A nagy biznisznek ellentmond, hogy szerinte most már "ingyen oltással szúrják be a mérget" az oltópontokon, bár valójában ott ugyanúgy fizetni kell a vakcináért és a beoltásért is.

Gerecz Attila, Ifj. Hegedűs Lóránt és Sánta István, a Jobbik dömsödi elnöke
Gerecz Attila, Ifj. Hegedűs Lóránt és Sánta István, a Jobbik dömsödi elnöke

Külpolitikai kérdésekben is tévinformációkat sorol. Szerinte Sólyom Lászlót nem is tiltották ki Szlovákiából - az államfő belépését nem engedélyezték. Csehország mentességet kapott az EU-tól a Lisszaboni Szerződésben a Benes-dekrétumokra, mondja. Csehország valóban erre hivatkozva kért mentességet a szerződés Alapjogi chartája alól, aminek amúgy semmi köze nincs a dekrétumokhoz. Felmentést nem kapott, csak egy ígéretet, hogy az EU következő bővítésekor mentességet kérhet, de azt az összes EU-tagállamnak meg kéne szavaznia.

A cseh kéréshez szerinte Szlovákia is csatlakozott, ami szimplán nem igaz.

Megtapsolták a roma fiút is

Azt is állítja, hogy Martonyi János úgy írta alá a magyar EU-csatlakozást előkészítő szerződést, hogy nem is olvasta a hivatalos fordítást. Így történhetett meg szerinte az, hogy a magyar termőföldet semmi sem védi, majd egyből meg is cáfolja magát, amikor külföldiek 2011-ig tartó földvásárlási moratóriumáról beszél. Azután majd "eladják a földjeinket". Hogy hogyan is adja el valaki majd helyettünk a földjeinket, azt nem részletezi.

j14

Bemutatkozó beszéde végén végre rátér "a cigánykérdésre". Van megoldási javaslata. El kell venni a cigányoktól a segélyt, helyette építhetnének utakat.

A fórum utolsó felszólalója egy húszéves forma fiú. "Az én belátásom szerint én kisebbségi vagyok" - kezdi. "Apám tisztességben felnevelt, dolgozom, 11 hónapja bejelentett állásban. Fiatal gyerek vagyok, aki még nem tudja, hogy mi az élet. Azért is jöttem el erre a gyűlésre, hogy tisztán lássam a dolgokat. Hogy nekünk fiataloknak mit érdemes. Hogy példát mutassunk a fiatalabbaknak, hogy a tízéves lássa, hogy az öt-hat évvel idősebb odamegy és segít. Példát kell mutatni a népnek. Fogjunk össze páran és egységes erővel szüntessük meg ezt az erőszakot." Megtapsolták.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?