Somogyi Zoltán a Twitteren teszteli a képviselőjelöltséget

2009.11.18. 16:36
Felkérték, hogy legyen a Magyar Demokrata Fórum képviselője, a Twitteren kérte követőit, mondjanak véleményt az ötletről Somogyi Zoltán.

A Political Capital volt vezetője saját weboldalán hozta nyilvánosságra, hogy az MDF vezetése felajánlotta neki, hogy legyen a párt 2010-es országgyűlési képviselőjelöltje.

Somogyi Zoltán twitteres követőit kérdezte, mit szólnak az ötlethez, mert neki lenne kedve hozzá.

A Political Capital már az előző ciklus óta szerződéses tanácsadó cége volt az MDF-nek. Közismert volt, hogy Dávid Ibolya számos stratégiai kérdésben Somogyiék útmutatását követve hozta meg döntését. A PC nagy húzásának tartották a népszerűségi versenyben meglehetősen lemaradt MDF felfuttatását Bokros Lajos tavaszi EP-jelölésével.

A tanácsadói szerepkör miatt azonban Somogyi belekeveredett a két pártvezetőt, Dávid Ibolyát és Herényi Károlyt érintő UD-ügybe is.

Somogyi néhány hónapja lépett hátrébb a PC vezetésében, de azóta következetesen cáfolta, hogy politikusi pályára készülne, pedig neve már az EP-választás idején is felmerült a lehetséges jelöltek között.

Somogyi az Index kérdésére azt mondta, jelöltségéről egyelőre még csak „gondolkodás és beszélgetés folyik”, a döntést illetően nincs kijelölt határidő.