Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Somogyi Zoltán a Twitteren teszteli a képviselőjelöltséget

2009.11.18. 16:36
Felkérték, hogy legyen a Magyar Demokrata Fórum képviselője, a Twitteren kérte követőit, mondjanak véleményt az ötletről Somogyi Zoltán.

A Political Capital volt vezetője saját weboldalán hozta nyilvánosságra, hogy az MDF vezetése felajánlotta neki, hogy legyen a párt 2010-es országgyűlési képviselőjelöltje.

Somogyi Zoltán twitteres követőit kérdezte, mit szólnak az ötlethez, mert neki lenne kedve hozzá.

A Political Capital már az előző ciklus óta szerződéses tanácsadó cége volt az MDF-nek. Közismert volt, hogy Dávid Ibolya számos stratégiai kérdésben Somogyiék útmutatását követve hozta meg döntését. A PC nagy húzásának tartották a népszerűségi versenyben meglehetősen lemaradt MDF felfuttatását Bokros Lajos tavaszi EP-jelölésével.

A tanácsadói szerepkör miatt azonban Somogyi belekeveredett a két pártvezetőt, Dávid Ibolyát és Herényi Károlyt érintő UD-ügybe is.

Somogyi néhány hónapja lépett hátrébb a PC vezetésében, de azóta következetesen cáfolta, hogy politikusi pályára készülne, pedig neve már az EP-választás idején is felmerült a lehetséges jelöltek között.

Somogyi az Index kérdésére azt mondta, jelöltségéről egyelőre még csak „gondolkodás és beszélgetés folyik”, a döntést illetően nincs kijelölt határidő.