Árpád
-2 °C
4 °C

Sajóbábony: újabb hét ember előzetesben

2009.11.20. 16:41
December 20-ig előzetes letartóztatásba került hét sajóbábonyi férfi, mert a gyanú szerint megrongáltak egy autót. Félő, hogy befolyásolnák a tanúkat.

Újabb hét gyanúsítottat helyezett előzetes letartóztatásba a Miskolci Városi Bíróság a hétvégén történt sajóbábonyi események miatt.

A hét férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy vasárnap megrongáltak egy autót a Borsod megyei Sajóbábonyban. A bíróság december 20-ig helyezte előzetes letartóztatásba a gyanúsítottakat.

A döntés azzal indokolták, hogy valamennyiüknél fennállhat a szökés, elrejtőzés veszélye, illetve egyeseknél a bűnismétlés lehetősége, és a hét gyanúsított közül néhányan befolyásolhatják a tanúkat, esetleg megfélemlíthetik őket.

A vizsgálat szerint felfegyverkezve, csoportosan elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntette, illetve rongálás vétsége miatt indítottak eljárást.

Vascsövekkel, fakarókkal vonultak

Az eddigi adatok szerint Sajóbábonyban a helyi lakosok 40-50 fős csoportja vascsövekkel, fakarókkal és egyéb eszközökkel vonult a települést jelző táblához vasárnap délután, miután megtudták, hogy a Jobbik tagjai a településre érkeznek.

A Miskolci Városi Bíróság korábban - december 18-ig - már három embernek elrendelte előzetes letartóztatását. Egy ember volt még rendőrségi őrizetben, az ő őrizetbe vétele megszűnt, ez azt jelenti, hogy szabadlábon védekezhet.

A sajóbábonyi eset miatt több eljárás is indult, jelenleg tíz helyi lakos van előzetes letartóztatásban, négyen pedig szabadlábon védekezhetnek.

A már ismert büntetőügyek mellett további két nyomozást indított a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság "egyesülési joggal való visszaélés vétsége" miatt a Sajóbábonyban hétvégén történtekkel kapcsolatban - mondta korábban Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Közölte: azért indítottak eljárást, mert a beszerzett bizonyítékok alapján "személyek a bíróság által jogerősen feloszlatott társadalmi szervezet vezetésére irányuló magatartást tanúsítottak".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?