Klára
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Pörzse Sándor Szigetmonostor alpolgármesterével dulakodott a magyar gárda miatt

2009.11.21. 00:15 Módosítva: 2009.11.21. 15:49
Inzultálta, majd kétszer is megütötte Szigetmonostor alpolgármesterét pénteken este egy helyi étteremben Pörzse Sándor, az Echo tv munkatársa, állítja Tóth Imre, az MSZP XV. kerületi szervezetének elnöke. Pörzse Sándor szerint szóváltás és nem verekedés történt.

Tóth Imre, az MSZP XV. kerületi szervezetének elnöke, aki egy asztaltársaságban ült az alpolgármesterrel, így szemtanúja volt az esetnek, péntek este azt mondta: inzultálta, majd kétszer is megütötte Nádas Zsoltot Pörzse Sándor.

Pörzse Sándor
Pörzse Sándor

Nádas Zsolt, az alpolgármester megerősítette a hírt, elmondva, hogy a tettlegesség hátterében egy, a gárdistákról szóló megjegyzés állt. A történtekről elmondta: az asztaltársaságukban ülő egyik hölgy arról számolt be, hogy szem- és fültanúja volt, amint egy, az étterem felé tartó járművön utazó gárdista a megjelenésével, viselkedésével, szavaival megfélemlítette a környezetében lévő embereket.

Pörzse Sándor, aki saját társaságával a mellettük lévő asztalnál ült, a gárdista szót meghallva felugrott és kikérte magának, hogy provokálják, mert állítása szerint "itt mindenki tudja, hogy ő gárdista" - idézte fel az esetet az alpolgármester. Szó szót követett, majd a tv-s két ütést mért rám - mondta Nádas Zsolt.

Az alpolgármester elmondása szerint ott kapta a verést, ahol őt mindenki ismeri és tiszteli: a saját településén és törzshelyén. Ez, illetve az fáj neki a legjobban, hogy egy jobboldali érzelmű ember nyílt színen nekironthat egy általa nem is ismert másiknak, csak mert neki nem tetsző szavakat hallott.

Nádas Zsolt elmondása szerint Pörzse Sándor visszautasította a békülési ajánlatot, helyette folyamatosan gúnyolta, szidalmazta őt, sőt megjegyezte: örülj, hogy ennyivel megúsztad! Az alpolgármester még nem döntötte el, hogy tesz-e feljelentését. Megfogalmazása szerint nem a vérző szája, hanem az elszenvedett erkölcsi kár miatt háborodott fel, de ennél is fájóbb a számára, hogy ilyesmi egyáltalán megeshet ma Magyarországon.

Pörzse Sándor verziója

Pörzse Sándor szombat délelőtt azt mondta: a szocialista politikusok állításának a fele sem igaz. Ő családjával vacsorázott az étteremben, és a mellettük ülő, italozó asztaltársaság - akikről azt sem tudta kik lehetnek -, személyesen őt provokálták és a gárdistákra tettek megjegyzéseket. A műsorvezető azt mondta, a gárdistákat szidalmazva „bukott polgármesternek” és „műsorvezetőnek” nevezték, tehát tudták, hogy ő ül az asztalnál.

A provokáció miatt átszólt az asztalhoz, majd odament, és a férfi fülébe súgta, hogy fejezze be, mert a gárdistázás kellemetlenül érinti, ugyanis ő gárdaalapító, majd dulakodás is kialakult közöttük.

Pörzse szerint szemenszedett hazugság, hogy az alpolgármesternek vérzett volna a szája, ugyanis sem az arcához, sem a testéhez nem ért, vele is voltak szemtanúk, és azt fontolgatja, rágalmazásért feljelentést tesz Nádas Zsolt ellen. A műsorvezető azt mondta, mindössze abban tartja hibásnak magát, hogy hagyta, hogy provokálják.

Vér folyt

Arra a kérdésre, hogy megütötte-e az alpolgármestert, úgy válaszolt: „mit nevezünk ütésnek? Ha egy gyerek kap egy tockost, az ütés? Ha az az ütés, hogy az arcához hozzáértem és vérzett, akkor nem ütöttem meg.” Pörzse Sándor azt mondta: „inkább éttermi szóváltás, mit verekedés történt” az étteremben.

Látleletet vettek fel Nádas Zsolt, Szigetmonostor szocialista alpolgármestere sérüléseiről – erről már Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke beszélt szombati budapesti sajtótájékoztatóján. A pártelnök közölte: Nádas Zsolt orvosi látlelettel tudja igazolni, hogy vér folyt.