Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Dávid Ibolya cáfolta, hogy most Kunczéra hajtana

2009.11.22. 15:19 Módosítva: 2009-11-22 15:23:31
Kitalációnak minősítette Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum (MDF) elnöke vasárnap azt a sajtóértesülést, hogy az MDF egykori szabad demokrata pártelnököket importálna az országos listájára.

A pártelnök vasárnapi közleményében felidézte: pénteken az Index, szombaton pedig a Magyar Nemzet írta azt, hogy az MDF egykori szabad demokrata pártelnököket importálna az országos listájára.

"Mindkét cikk közös tulajdonsága, hogy egyrészt egyikben sem kérdezték meg az MDF-et, hogy igaz-e az állítás, másrészt pedig egyik cikk állítása sem igaz. Nagy valószínűséggel mindkét cikket az újságírók maguk találták ki, vagy félrevezették őket" - szögezte le.

Emlékeztetett rá: az MDF valóban meghirdette a nyitás politikáját, és várják mindazokat, "akik véget szeretnének vetni az MSZP és a Fidesz korrupciós nagykoalíciójának", és akik szerint az országot "a szabadság, a tisztességes verseny és a konzervativizmus eszméinek érvényesítése" vezetheti ki a válságból. Hozzátette: a nyitás politikája elsősorban a választókat, a szimpatizánsokat célozza meg, de a párt szívesen lát sikeres önkormányzati képviselőket, polgármestereket is, amit Szécsi Gábor volt kecskeméti polgármester példája is mutat.

"Ami az Index és a Magyar Nemzet által felsorolt neveket illeti, velük kapcsolatban az MDF egyetlen vezető testülete sem folytatott még ötletelésszinten sem tárgyalásokat" - közölte a párt elnöke.

A Magyar Nemzet szombaton azt közölte: értesülése szerint volt SZDSZ-es "húzóembereket" venne a jövő évi parlamenti választások képviselőjelölti listájára az MDF, és az ezzel kapcsolatos alkuról az MDF vezetői a legmagasabb szinten határoztak. Az Index pénteki hírére utalva a lap megemlíti Kuncze Gábor nevét, de a lap szerint a jelöltlistán a szabad demokraták volt elnöke mellett feltűnik majd Horn Gábor, Pető Iván, vagy éppen - a közeledési szándékát már korábban kinyilvánító - Magyar Bálint is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?