Árpád
-2 °C
4 °C

Büntetőeljárás indul a vezénylő gárdisták ellen

2009.11.23. 12:18 Módosítva: 2009-11-23 12:22:30
A vasárnap előállított gárdisták közül három ember ellen büntetőeljárást, 10 ellen szabálysértési eljárást indítottak, egyikükről pedig kiderült, hogy körözik.

Összesen 14 embert állítottak elő vasárnap délután a budapesti Kosztolányi Dezső téren gyülekező gárdaegyenruhások közül. A rendőrség honlapján közzétett közlemény szerint a három büntetőügy egyesülési joggal való visszaélés miatt indult. Mint az érintettekről írták, "ők voltak azok, akik a gárdistákat vezényelték, irányították". Tíz emberrel szemben feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében való részvétel és jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt indult szabálysértési eljárás.

A 14 embert már kihallgatták, és egy kivétellel - ő az, aki ellen bírósági körözés van - el is engedték őket.

A rendőrség Gyorskocsi utcai épülete és a XI. kerületi, Bocskai úton található kapitányság előtt gárdaszimpatizánsok várták az előállítottak szabadulását.

Vasárnap Horthy Miklós budapesti bevonulásának 90. évfordulója alkalmából tartott felvonulást a Jobbik a XI. kerületben. Ehhez akartak csatlakozni a gárdisták, ezt azonban a rendőrség nem engedte, 14 egyenruhát viselő embert előállítottak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?