Angelika
-4 °C
3 °C

Felfüggesztett börtönt kapott Lengyel Zoltán

2009.11.23. 15:13 Módosítva: 2009.11.23. 15:15
A Fővárosi Bíróság másodfokon helybenhagyta a Budai Központi Kerületi Bíróság döntését, ami nyolc hónap, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a pofozkodó volt fideszes képviselőt.

Rendőrök sérelmére elkövetett hivatalos személy elleni erőszak, könnyű testi sértés és becsületsértés miatt jogerősen felfüggesztett nyolc hónap, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte Lengyel Zoltán volt fideszes, később az MDF frakcióba ülő, jelenleg független országgyűlési képviselőt a Fővárosi Bíróság hétfőn.

Lengyel Zoltánt 2007 júliusában egy közúti ellenőrzés során a fővárosban igazoltatni próbálták a rendőrök, ám a képviselőnél nem voltak iratok, nem volt együttműködő, a budai Vár alatti Alagút kijáratánál megütötte a vele szemben szabályosan intézkedő rendőrt, ezért előállították a kapitányságra. A képviselő viszont azt állította, hogy az őt igazoltató rendőrök kirángatták az autójából, majd sérüléseket okoztak neki.

Lengyelt a Budai Központi Kerületi Bíróság májusban nyolc hónap, két évre felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki első fokon. Ez ellen az ügyészség súlyosbításért, a védelem enyhítésért fellebbezett, ám a Fővárosi Bíróság hétfőn másodfokon ezeket az indítványokat elutasította, s helybenhagyta a kerületi bíróság ítéletét.